Skip to main content

Δημιουργούνται και άλλα οκτώ πάρκα στην παραλία Θεσσαλονίκης

Μεταμορφώνεται τα επόμενα χρόνια το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο έως το Βασιλικό Θέατρο, μετά την ένταξη του έργου αστικής ανάπλασης στο Εθνικό Στρατηγικό Πλα
Μεταμορφώνεται τα επόμενα χρόνια το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης, στο τμήμα από τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο έως το Βασιλικό Θέατρο, μετά την ένταξη του έργου αστικής ανάπλασης στο Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Όπως ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, τον επόμενο μήνα αναμένεται να προκηρυχτεί διαγωνισμός για την υλοποίηση των οχτώ νέων θεματικών πάρκων, συνολικού προϋπολογισμού 40,5 εκατ. ευρώ.

Τα οχτώ πάρκα, μήκους 2,5 χιλιομέτρων, θα είναι έτοιμα σε περίπου δυόμισι χρόνια. Σύμφωνα με τη μελέτη του κεντρικού δήμου θα κατασκευαστούν τα πάρκα: του Μ. Αλεξάνδρου, του Απογευματινού Ήλιου, της Άμμου, του Ίσκιου, των Εποχών, του Οδυσσέα Φωκά, της Μεσογείου και των Γλυπτών.

Από τα μέσα Ιουλίου μεταφέρονται στο νέο δημαρχείο οι υπηρεσίες του δήμου

Από τις 15 Ιουλίου θα αρχίσει η μεταφορά των υπηρεσιών του δήμου Θεσσαλονίκης από το παλιό δημαρχείο της οδού Βενιζέλου στο νέο δημαρχείο, σύμφωνα με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος γνωστοποίησε ότι ο δήμος θα καταβάλλει το ποσό των 6,5 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία που το κατασκεύασε.

«Εμείς δεσμευόμαστε, ανέφερε ο κ. Παπαγεωργόπουλος, ότι ως δήμος Θεσσαλονίκης θα καταβάλλουμε τα 6,5 εκατ. ευρώ στην κοινοπραξία που κατασκεύασε το νέο δημαρχιακό μέγαρο και υπολογίζουμε ότι την 15η Ιουλίου να κινήσουμε την διαδικασία για την μεταφορά των υπηρεσιών μας από το παλιό δημαρχείο της οδού Βενιζέλου στο νέο δημαρχείο», δήλωσε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης λέγοντας ότι δεν είναι σωστό «να μην εξοφλεί ένα έργο των δημοσίων επενδύσεων, τη στιγμή που εξαγγέλλει έργα και αναπλάσεις ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Αττική».

«Για μια ακόμη φορά κάνουμε έκκληση προς την κυβέρνηση να μας στείλει τα 6,5 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για τη λειτουργία του νέου δημαρχιακού μεγάρου». κατέληξε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

ZENITH