Skip to main content

Δημοπρατήθηκε το έργο στο Βόθωνα Χακλιδικής

Δημοπρατήθηκε το έργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις στην περιοχή του Βόθωνα Χαλκιδικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.
Δημοπρατήθηκε τοέργο της αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσειςστην περιοχή του Βόθωνα, στο κεντρικό οδικό κύκλωμα της ΚασσάνδραςΧαλκιδικής, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1,2 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τη γ.γ. της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Μαρία Λιονή, η εγκατάσταση του αναδόχου θα είναι άμεση, προκειμένου το συντομότερο δυνατό να ολοκληρωθούν οι εργασίες και να δοθεί ο κεντρικός δρόμος στην κυκλοφορία.

Παράλληλα, η περιφέρεια θα προχωρήσει και στη δημοπράτηση του έργου της αποκατάστασης της διάβρωσης που προκαλεί η θάλασσα στην ίδια περιοχή, προκειμένου οι μετακινήσεις των πολιτών να είναι απολύτως ασφαλείς.

Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται η δημιουργία τοίχου αντιστήριξης και η τοποθέτηση αγκυρίων και πλέγματος, αλλά και απομάκρυνση όλων των χαλαρών πετρωμάτων που έχουν εντοπιστεί. Σε ορισμένα σημεία θα γίνει και εκτόξευση σκυροδέματος, ενώ όπως διαπίστωσαν οι γεωλόγοι το πέτρωμα δε ρηγματώνεται παρά μόνο επιφανειακά.

ZENITH