Skip to main content

Δήμος Θεσσαλονίκης: Κατάσχεση ξανά 30 εκατ.ευρώ από την Δ΄ΔΟΥ(upd)

Τι δήλωσε στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλα Ρανέλλα για την κατάσχεση 30 εκατ.ευρώ από τη Δ΄ΔΟΥ για τις οφειλές του δήμου Θεσσαλονίκης από την υπεξαίρεση.

της Κάτιας Γερακαρίτου

Στην κατάσχεση του ποσού των 30.115.706 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για λογαριασμό του δήμου Θεσσαλονίκης ως οφειλέτη επιμένει η Δ΄ ΔΟΥ.

Μιλώντας στη Voria.gr η αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα ξεκαθάρισε ότι πρόκειται για την παλιά υπόθεση κατάσχεσης από την εφορία και ο δήμος προχωρά σε νομικές ενέργειες για να την εμποδίσει.

Όπως εξήγησε η αρμόδια αντιδήμαρχος, «στο Ταμείο Παρακαταθηκών μπαίνουν κάποια χρήματα για το δήμο από προγράμματα, τα οποία δικαιούται και η εφορία τα δεσμεύει εκτιμώντας πως πρέπει να πάνε και αυτά στο ποσό των οφειλών από την υπόθεση της υπεξαίρεσης». «Βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με το υπουργείο Οικονομικών, ώστε κάποια χρήματα να αποδίδονται στο δήμο και να μην συμπεριλαμβάνονται στο ποσό της κατάσχεσης» υπογράμμισε η κ. Ρανέλλα.

Σύμφωνα με την ίδια, η Διεύθυνση Νομικής Υποστήριξης του δήμου έχει ζητήσει από την Οικονομική Επιτροπή, η οποία αναμένεται να συνεδριάσει αυτές τις ημέρες, να εγκρίνει τις ενέργειες της για να προχωρήσει στην ανακοπή της αναγκαστικής κατάσχεσης ενώπιον του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.   

Σημειώνεται πως η δημοτική αρχή είχε ρυθμίσει τις οφειλές της, με βάση ρύθμιση του νόμου για συμψηφισμό οφειλών των δήμων προς το ελληνικό δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Συγκεκριμένα, στις τελευταίες ρυθμίσεις των υπουργείων Οικονομικών και Εσωτερικών είχαν συμπεριληφθεί κύριες οφειλές του δήμου, ύψους 7,2 εκατ. ευρώ, με ταυτόχρονη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων καθώς και μεταγενέστερες οφειλές ύψους 4,5 εκατ. ευρώ. «Εμείς υποστηρίζουμε πως ό,τι ποσά μπαίνουν στα Παρακαταθηκών και Δανείων δεν πρέπει να παρακρατούνται, πρέπει να αποδίδονται» σημείωσε η κ. Ρανέλλα.

ZENITH