Skip to main content

Δημόσια πρόταση για απόκτηση των υπολοίπων της ΣΕΛΜΑΝ κατέθεσε η ΑLFA WOOD

Εκσυγχρονισμό, επενδύσεις σε τυποποίηση και logistics και συστράτευση των εργαζομένων για επαναφορά στα κέρδη και αύξηση πωλήσεων ζήτησε ο νέος πρόεδρος και βασικός μέτοχος της ΣΕΛΜΑΝ κ. Αντώνης Αδαμ
Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για την απόκτηση των υπολοίπων σε  διασπορά μετοχών της Σέλμαν, που δεν έχει στην κατοχή της, έναντι 0,69 ευρώ ανά μετοχή κατέθεσε η Alfa Wood, που εξαγόρασε το 72,09% της βιομηχανίας. Βέβαια η δημόσια πρόταση κατατέθηκε με καθυστέρηση και κατόπιν της αντίδρασης του   Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ) στην επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, από την οποία ζήτησε να διερευνήσει το θέμα, καθώς υποστηρίζει ότι η δημόσια πρόταση έπρεπε να είχε υποβληθεί από τις 22 Δεκεμβρίου, είκοσι ημέρες μετά την κοινοποίηση της εξαγοράς που έγινε στις 2 Δεκεμβρίου, καθώς επηρεάστηκαν τα συμφέροντα των μικρομετόχων.

Βέβαια η διοίκηση της ΑLFA WOOD δεν προέβη στη διαδικασία αυτή γιατί περίμενε την έγκριση της εξαγοράς των μετοχών της ΣΕΛΜΑΝ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ,που έγινε τον Ιανουάριο.
Σε  ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται πως η Alfa Wood δεσμεύεται να αποκτήσει κατ΄ ανώτατο αριθμό 9,822.104 μετοχές της Σέλμαν, οι οποίες αντιπροσωπεύουν περίπου 27,91% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εισηγμένης.
Η ισχύς της πρότασης θα ξεκινήσει αμέσως μετά την έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ενώ από το παραπάνω τίμημα θα αφαιρεθούν οι προβλεπόμενοι φόροι. Σύμβουλος της Alfa Wood για τη δημόσια πρόταση είναι η Τράπεζα Πειραιώς.

Πάντως ο νέος πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και βασικός μέτοχος της ΣΕΛΜΑΝ και της ALFA WOOD κ. Αντώνης Αδαμόπουλος  στην πρώτη συνάντηση του με τους εργαζόμενους της Σέλμαν  ζήτησε συστράτευση  όλων των εργαζομένων, προκειμένου η βιομηχανία να κατακτήσει εκ νέου την κραταιά θέση που είχε στην αγορά κατά το παρελθόν, να ανακτήσει τα μερίδια που κατείχε και να επανέλθει στην κερδοφορία .
Προανήγγειλε ότι θα γίνουν επενδύσεις εκσυγχρονισμού στο μέλλον, όπου υπάρχουν αδυναμίες, ενώ αρχικά το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί στην τυποποίηση των προιόντων και εν γένει στα logistics της εταιρίας.

ZENITH