Skip to main content

Δημοσίευση ΦΕΚ για απολυμένους της Ασπίς

Το υπουργείο Εργασίας, ο ΟΑΕΔ και ο ΛΑΕΚ αποφάσισαν την υλοποίηση δέσμης μέτρων για τους πρώην υπαλλήλους των εταιριών Ασπίς ΑΕΓΑ, Ασπίς ΑΕΑΖ, General Union, General Trust, Γ.Η.Σκούρτης και ΕΟΣ.
Με τη δημοσίευση στο ΦΕΚ ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση δέσμης μέτρων για τους πρώην υπαλλήλους των ασφαλιστικών εταιριών του ομίλου της Ασπίς. 
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εργασίας, ο ΟΑΕΔ και ο ΛΑΕΚ αποφάσισαν την υλοποίηση δέσμης μέτρων για την προστασία των θέσεων εργασίας των υπαλλήλων από τις εταιρίες Ασπίς ΑΕΓΑ, Ασπίς ΑΕΑΖ, General Union, General Trust, Γ.Η.Σκούρτης και ΕΟΣ, που ανακλήθηκε η άδειά τους το 2009.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης, επιδότηση μετο ποσό 30.000 ευρώ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες (Ν.Ε.Ε.) καιεπιδότηση θέσεων εργασίας με το ποσό των 36 ευρώ ημερησίως με διάρκειαεπιδότησης τρία χρόνια και εξασφάλιση της θέσης εργασίας για τέσσεραχρόνια.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β΄ 2415/7-12-2009 και είναι πλέον άμεσα υλοποιήσιμη.

Η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συμβούλων Ελλάδος αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «κατόπιν παρεμβάσεών της προσπάθησε και πέτυχε να επισπεύσει κατά το συντομότερο δυνατόν το χρόνο δημοσίευσης της απόφασης στο ΦΕΚ».

Σύμφωνα με την ΟΑΣΕ τα εξαγγελθέντα και ήδη υλοποιήσιμα μέτρα βοηθούν σημαντικά στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την απορρόφηση των εργαζομένων από εταιρίες τόσο του κλάδου μας όσο και άλλων κλάδων της οικονομίας.

Η ΟΑΣΕ δηλώνει ότι θα συνεχίσει τις επαφές με την ΕΑΕΕ και τις επιχειρήσεις του κλάδου, έτσι ώστε να απορροφήσουν τους άνεργους ανοίγοντας νέες θέσεις εργασίας, ενώ προτείνει εντός των ημερών να υλοποιηθεί η σχετική συμφωνία ΟΑΣΕ-ΕΠΕΙΑ-Εποπτών, που προβλέπει την είσπραξη προκαταβολής, έναντι των οφειλόμενων απαιτήσεων των απολυμένων.

ZENITH