Skip to main content

Δημοσκόπηση: Ενισχύεται το δίπoλο, σταθερή στο 1,9% η διαφορά

Ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 30%, έναντι 28,1% της ΝΔ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της εταιρείας Interview. Έξι στους δέκα θεωρούν αδύνατη τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους.

Αυξάνουν συνεχώς την εκλογική τους δύναμη ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, συμπιέζοντας τα μικρότερα κόμματα. Η διαφορά πάντως μεταξύ των δύο μονομάχων παραμένει στο 1,9% υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη νέα πανελλαδική δημοσκόπηση της Βεργίνα TV που διενήργησε η εταιρεία Interview.

Με βάση τα ευρήματα της νέας έρευνας η εκλογική δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ φτάνει σήμερα στο 30% και της ΝΔ στο 28,1%, καταδεικνύοντας την αυξητική τάση των ποσοστών τους καθώς στην προηγούμενη δημοσκόπηση της 12ης Ιανουαρίου τα αντίστοιχα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 28,3% και της ΝΔ  26,4%. Για την τρίτη θέση συνεχίζουν να «παλεύουν» Ποτάμι και Χρυσή Αυγή.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης στην πρόθεση ψήφου:

- ΣΥΡΙΖΑ: 30%

- ΝΔ: 28,1%

- Ποτάμι: 5%

- Xρυσή Αυγή: 4,9%

- ΚΚΕ: 4%

- ΠΑΣΟΚ: 3,5%

- ΚΙΔΗΣΟ: 2%

- ΑΝΕΛ: 1,8%

- ΔΗΜΑΡ: 0,7%

Image
dimoskopisi2(2)

Δεν πιστεύουν ότι θα διαγραφεί το χρέος

Ανέφικτη θεωρεί το 64% των ερωτηθέντων τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για διαγραφή μεγάλου ποσού του χρέους και μόνο 20% εκτιμά πως η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφικτή. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας ο κ. Σαμαράς θεωρείται ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους δανειστές μας σε ποσοστό 40% ενώ το 32% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα ο κ. Τσίπρας.

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 41% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει το 31% των προτιμήσεων.

Business Story
Off

ZENITH