Skip to main content

Δημοσκόπηση: Η τρόικα είναι ακόμα εδώ, λένε 7 στους 10 πολίτες

Ένας στους δύο πολίτες δηλώνει ανικανοποίητος από την πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ επτά στους δέκα πιστεύουν δεν καταργήθηκε η τρόικα. Στο 22,8% το προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση δεν υλοποιεί τις προεκλογικές της δεσμεύσεις πιστεύει το 58% των ερωτηθέντων που έλαβαν μέρος στην πανελλαδική δημοσκόπηση της Interview για λογαριασμό της Βεργίνα TV.

Την ίδια ώρα, επτά στους δέκα πολίτες (73%) πιστεύουν δεν καταργήθηκε η τρόικα και απλώς άλλαξε το όνομά της, έναντι του 12% που έχει διαφορετική άποψη.

Ακόμη, ένας στους δύο πολίτες (50,5%) δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένος από τη μέχρι στιγμής πορεία των διαπραγματεύσεων, ενώ το 45,5% δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με 39,8%

Όπως προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας ο ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τα ποσοστά του αγγίζοντας το 39,8% ενώ η ΝΔ φαίνεται πως χάνει δυνάμεις σε σύγκριση με τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών φτάνοντας το 17%. Η Χρυσή Αυγή διατηρεί σταθερά την τρίτη θέση με ποσοστό 5,7% ενώ το ΠΑΣΟΚ σημειώνει νέες απώλειες μειώνοντας το ποσοστό του στο 3,2%

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της πανελλαδικής δημοσκόπησης:

- ΣΥΡΙΖΑ 39,8%
- ΝΔ 17,0%
- Χρυσή Αυγή 5,7%
- Ποτάμι 4,2%
- ΚΚΕ 5,1%
- ΑΝΕΛ 4,8%
- ΠΑΣΟΚ 3,2%

Θετική η πλειοψηφία σε επενδύσεις στα μεταλλεία

Υπέρ των ξένων επενδύσεων στο μεταλλευτικό κλάδο, εμφανίζεται η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (52%) στο δείγμα της Μακεδονίας ενώ 25% έχουν αρνητική στάση. Ωστόσο ένα σημαντικό ποσοστό 23%, δηλώνει άγνοια για το θέμα και αρνείται να πάρει θέση.

ZENITH