Skip to main content

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 20 μονάδων του ΣΥΡΙΖΑ

Με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρία Marc. Το 56,5% θεωρεί «σωστή» τη διαπραγματευτική στρατηγική της Αθήνας.

Με σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρία Marc για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

Συγκεκριμένα, στο ερώτημα «αν γίνονταν σήμερα εκλογές τι θα ψηφίζατε», το 40,2% των ερωτηθέντων απάντησε ΣΥΡΙΖΑ και το 21% ΝΔ. Ακολουθει το ΚΚΕ με 4,9%, η Χρυσή Αυγή με 4,8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, «Το Ποτάμι» με 4,3%, το ΠΑΣΟΚ με 2,5%, το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 1,8%, η Ένωση Κεντρώων με 1,8% και η Τελεία με 1%, ενώ Άλλο Κόμμα απάντησε το 3,3% των ερωτηθέντων.

Το 94,2% των ερωτηθέντων απάντησε ότι δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές, ενώ το 4,8% βλέπει θετικά το ενδεχόμενο αυτό.

Εν τω μεταξύ, θετική εικόνα για τη στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της έχει η πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με έρευνα εκτίμησης πολιτικών τάσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Το 56,5% θεωρεί «σωστή» τη διαπραγματευτική στρατηγική της Αθήνας, 27% τη θεωρεί «λανθασμένη», 9,5% απάντησε (αυθόρμητα) ότι «δεν είναι σταθερή, συνεπώς είναι κάποτε σωστή και κάποτε λανθασμένη» και 7% δεν απάντησε.

ZENITH