Skip to main content

Διπλασίασε τα κέρδη της η Goldman Sachs στο τρίμηνο

Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 91% σημείωσε η Goldman Sachs το πρώτο τρίμηνο του 2010, την ίδια στιγμή μάλιστα που έχει βρεθεί στο στόχαστρο αμερικανικών και ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για απόκρυψη στοιχ
Εντυπωσιακή αύξηση κερδών 91% σημείωσε η Goldman Sachs το πρώτο τρίμηνο του 2010, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος, την ίδια στιγμή μάλιστα που έχει βρεθεί στο στόχαστρο αμερικανικών και ευρωπαϊκών ρυθμιστικών αρχών για απόκρυψη στοιχείων από τους επενδυτές.

Τα καθαρά κέρδη του χρηματοπιστωτικού οίκου, ο οποίος φαίνεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο και στο «ελληνικό πρόβλημα», ανήλθαν σε 3,46 δισ. δολάρια το α΄ τρίμηνο του 2010, από 1,81 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Παράλληλα, τα έσοδα σημείωσαν άνοδο 36%, ανερχόμενα στα 12,8 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από συναλλαγές ομολόγων, νομισμάτων και εμπορευμάτων ενισχύθηκαν κατά 13% στα 7,39 δισ. δολάρια .

Επίσης, η Goldman Sachs γνωστοποίησε ακόμη ότι το πρώτο τρίμηνο έβαλε στην άκρη 5,5 δισ. δολάρια για μισθούς και μπόνους των υπαλλήλων της, ποσό που είναι αυξημένο κατά 17% σε σχέση με πέρυσι.

ZENITH