Skip to main content

Δις ισόβια για δολοφονία πατέρα και γιου στη Νεάπολη

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό ο 62χρονος για το διπλό φονικό που είχε συγκλονίσει πέρυσι τη Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Τι είπε στην απολογία του

του Βασίλη Παπαναστασούλη

Ένοχος χωρίς ελαφρυντικό κρίθηκε ο 62χρονος για τη διπλή δολοφονία ενός 64χρονου πατέρα και του 32χρονου γιου του , που σημειώθηκε πριν ένα χρόνο, στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης επέβαλε δις ισόβια για "ανθρωποκτονία σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συρροή" και ποινή φυλάκισης 20 μηνών  για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, στο βασικό κατηγορούμενο, ενώ αθώωσε άλλους τέσσερις κατηγορούμενους  για το αδίκημα της "συμπλοκής".

Στην απολογία του, ο 62χρονος ισχυρίστηκε ότι το 64χρονο θύμα παρενοχλούσε την 42χρονη  σύζυγό του, της έδινε χρήματα κ.α, καθώς και ότι τον είχε προειδοποιήσει να μην την ξαναπειράξει. Για το μοιραίο βράδυ της 20ης Ιανουαρίου 2014, ανέφερε ότι το δεύτερο θύμα -32χρονος γιος του 64χρονου- του τηλεφώνησε για να κουβεντιάσουν και ότι τον απείλησε. Στη συνέχεια τα θύματα μαζί με άλλα τέσσερα άτομα έφθασαν έξω απ' το σπίτι του και ακολούθησε συμπλοκή που κατέληξε στο διπλό φονικό.

"Ο ένας τράβηξε τη γυναίκα μου απ' τα μαλλιά, ρίχνοντας την κάτω, και οι άλλοι άρχισαν να χτυπούν τον 17χρονο γιο μου. Τα έχασα και αρχικά πήρα ένα κυνηγετικό μαχαίρι. Ο μικρός έκλαιγε (το δεύτερο ανήλικο παιδί του). Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω κανέναν,  ζορίστηκα. Ήθελα να τους τρομάξω αλλά δεν μπορούσα να κάνω τίποτα. Μπήκα στο σπίτι   και άρπαξα το όπλο (κυνηγετική καραμπίνα), πήρα ένα σακουλάκι με σφαίρες και όπλισα. Είχα πάθει σοκ. Ρήμαζαν την οικογένεια μου εκείνη την ώρα γι' αυτό δεν πήρα την αστυνομία" κατέθεσε στο δικαστήριο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, στο σημείο της διπλής δολοφονίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις κάλυκες, ενώ σε έρευνα στο Ι.Χ. αυτοκίνητο του 64χρονου θύματος εντοπίστηκαν δύο ξύλινα ρόπαλα. Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 61χρονο δράστη, επ' αυτοφώρω, και συνέχεια συνέλαβαν  άλλα  τέσσερα άτομα, δύο 24χρονους, έναν 28χρονο και έναν 33χρονο, (μεταξύ των οποίων και τον γιο-αδελφό των θυμάτων), με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στη συμπλοκή.

ZENITH