Skip to main content

DJN: Η πώληση του ΟΛΠ στην ελληνική λίστα μεταρρυθμίσεων

Έλληνες αξιωματούχοι δηλώνουν στο Dow Jones Newswires πως η η κυβέρνηση αναμένει έσοδα τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από την πώληση του λιμανιού του Πειραιά.

Η πώληση του λιμανιού του Πειραιά περιλαμβάνεται στη λίστα μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires.

Στο δημοσίευμα, που επικαλείται δηλώσει Ελλήνων αξιωματούχων, αναφέρεται πως η Αθήνα αναμένει έσοδα τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ από τη συγκεκριμένη πώληση.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν στο πρακτορείο πως έχουν ενημερώσει τους πιστωτές ότι η κυβέρνηση θα ιδιωτικοποιήσει την παραχώρηση του δικαιώματος λειτουργίας 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει αμφιλεγόμενα τα σχέδια ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, επισημαίνοντας πως έχουν γίνει αντικρουόμενες δηλώσεις από στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης για το θέμα, γεγονός που έχει τρομάξει τους υποψήφιους επενδυτές. Ωστόσο, γράφει πως κατ’ ιδίαν Έλληνες αξιωματούχοι διαβεβαιώνουν πως η πώληση θα προχωρήσει.

«Η απόφαση της ελληνικής πλευράς να αποκαλύψει στους πιστωτές τα αναμενόμενα έσοδα από την σχεδιαζόμενη πώληση αποτελεί την πιο πρόσφατη και πιο ξεκάθαρη ένδειξη ότι η κυβέρνηση της Αθήνας όντως σχεδιάζει να υλοποιήσει το σχέδιο πώλησης του λιμανιού», τονίζεται στο δημοσίευμα.

ZENITH