Skip to main content

Δοκιμές νέων πυραύλων στο Ιράν

Οι δοκιμές αφορούν πυραύλους μικρού βεληνεκούς και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων.
Λίγες μόνο ώρες μετά την έντονη αποδοκιμασία που δέχθηκαν από Αμερικανούς και Ευρωπαίους στον ΟΗΕ οι ιρανοί, για μυστική ανάπτυξη πυρηνικών εγκαταστάσεων, ανακοίνωσαν ότι προσωρούν σε δοκιμές νέων πυραύλων, στο πλαίσιο στρατιωτικών ασκήσεων των Φρουρών της Επανάστασης.

Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας, οι συγκεκριμένες δοκιμές αφορούν πυραύλους μικρού βεληνεκούς και πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων.

Παράλληλα και σύμφωνα με μετάδοση του κρατικού ραδιοφώνου της χώρας, το Ιράν αύριο θα πραγματοποιήσει δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς, ο οποίος σύμφωνα με εμπειρογνώμονες, έχει τη δυνατότητα να πλήξει στόχους όπως το Ισραήλ και οι αμερικανικές βάσεις στον Κόλπο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, θα πραγματοποιηθεί από τους Φρουρούς της Επανάστασης και δοκιμή του πυραύλου εδάφους-εδάφους Σαχάμπ 3, ο οποίος έχει δοκιμαστεί αρκετές φορές στο παρελθόν και έχει βεληνεκές 2.000 χλμ.

Σημειώνεται πως οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν χθες ότι πραγματοποιούν από σήμερα στρατιωτικές ασκήσεις με ρίψεις πυραύλων προκειμένου να βελτιώσουν την ικανότητα αποτροπής από μέρους των ιρανικών ενόπλων δυνάμεων.

ZENITH