Skip to main content

Δραγασάκης: Εάν πουν «όχι», τότε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του

Την ελπίδα του ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει αύριο, στο πλαίσιο του Eurogroup, μια αμοιβαία επωφελής μεταβατική συμφωνία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Την ελπίδα του ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να υπάρξει αύριο, στο πλαίσιο του Eurogroup, μια αμοιβαία επωφελής μεταβατική συμφωνία, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα.

«Εάν υπάρξει άρνηση από το Eurogroup, τότε ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του» υπογράμμισε και πρόσθεσε: «υπάρχουν δυνάμεις που επιθυμούν την Ελλάδα γονατισμένη για να επιβάλλουν τη θέλησή τους». Ερωτηθείς πάντως για το γερμανικό «όχι» τόνισε ότι «δεν υπάρχει επίσημο σχόλιο για το ελληνικό αίτημα». «Η ελληνική κυβέρνηση έχει αποστείλει μία συγκεκριμένη πρόταση, απέναντι στην οποία δεν έχουμε ακούσει κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Δραγασάκης ξεκαθάρισε ότι «δεν είμαστε κατά της Γερμανίας, αλλά η ελληνική κυβέρνηση δεν θα παραβιάσουμε τη λαϊκή εντολή». Έχουμε ένα πρόγραμμα που έχει παραγάγει μια ανθρωπιστική κρίση και παράλληλα έχουμε μια νωπή λαϊκή εντολή που λέει τέλος στη λιτότητα, δήλωσε.

Αναφορικά με τις τραπεζικές εκροές ο κ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «ο ελληνικός λαός και οι καταθέτες έχουν δείξει αξιοθαύμαστη ψυχραιμία». Από την πλευρά του ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας ανέφερε ότι είναι υπό έλεγχο η εκροή κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες. «Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είμαστε εδώ για να αποφύγουμε το ατύχημα». 

 

 

 

 

ZENITH