Skip to main content

Δράμα: Ενημέρωση για νέες διεξόδους στη γεωργία

Στροφή προς νέους τρόπους εξασφάλισης αγροτικού εισοδήματος για τους αγρότες του νομού Δράμας. Ο αγροτικός Τουρισμός, η εκτροφή σαλιγκαριών και η παραγωγή ελληνικού καυσίμου από… αγριαγκινάρες στα θέμ
Η αναδιάρθρωση της αγροτικής παραγωγής αποτελεί πλέον προτεραιότητα στη χώρα μας κι οι ίδιοι οι αγρότες οργανώνονται προκειμένου να ενισχύσουν το εισόδημά τους, στρεφόμενοι σε εναλλακτικές καλλιέργειες και δραστηριότητες.

Από σήμερα στη Δράμα θα πραγματοποιηθούν τρεις ενημερωτικές εκδηλώσεις για τις νέες διεξόδους που παρουσιάζονται στον αγροτικό τομέα, με διοργανωτές τον Οργανισμό ΓΕΕΚΑ «Δήμητρα»,  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Δράμας, το ΓΕΩΤΕΕ - Παράρτημα Ανατ. Μακεδονίας, την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δράμας, τον Αδέσμευτο Αγροτικό Σύλλογο Δράμας και την Ένωση Νέων Αγροτών Δράμας.

Ο Αγροτικός Τουρισμός, που απευθύνεται ιδιαίτερα σε γυναίκες, η εκτροφή σαλιγκαριών, αλλά κι η παραγωγή καυσίμου από καλλιέργειες αγριαγκινάρας προσφέρουν ικανοποιητικές εναλλακτικές λύσεις σε μια εποχή ιδιαίτερης δοκιμασίας για τον αγροτικό κλάδο.

Σήμερα παρουσιάζονται οι δυνατότητες επενδύσεων και τα χρηματοδοτικά προγράμματα στον Αγροτουρισμό, αύριο θα γίνει εκτενής πληροφόρηση για την εκτροφή σαλιγκαριών από τον πρόεδρο του Τμήματος Γεωπονίας, Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του πανεπιστημίου Βόλου, Χρήστο Νεοφύτου, ενώ τη Δευτέρα θα αναπτυχθούν οι πτυχές της καλλιέργειας αγριαγκινάρας για παραγωγή καυσίμου με εισηγητή τον καθηγητή Εργαστηρίου Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Νίκο Δαναλάτο.

Όλες οι ημερίδες αρχίζουν στις 10 το πρωί στο κέντρο Δήμητρα.

ZENITH