Skip to main content

Δράμα: Η Επιτροπή κατά των Λιγνιτών ζητεί ξεκάθαρη θέση

Επιστολή διαμαρτυρίας για το ζήτημα της εκμετάλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων Δράμας έστειλε στην υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της περιοχής.
Με επιστολή της προς την υπουργό Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα, που έχει συσταθεί απ’ όλους τους μαζικούς φορείς του νομού Δράμας, διαμαρτύρεται γιατί έως τώρα η κυβέρνηση δεν έχει διευκρινίσει τις προθέσεις της σχετικά με το ζήτημα εκμετάλλευσης του λιγνιτικού πεδίου Δράμας και ζητεί να ξεκαθαρίσει άμεσα η υπουργός τη θέση της ως προς το θέμα αυτό.

Στην επιστολή τονίζεται η σύσσωμη άρνηση του δραμινού λαού στις προθέσεις της ΔΕΗ (αρχικά) και ιδιωτών επενδυτών να προχωρήσουν στην εκμετάλλευση των λιγνιτών, ερημώνοντας ουσιαστικά τον πλούσιο κάμπο των Φιλίππων και της Δράμας, και ζητείται από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη λαϊκή βούληση. Ακόμη, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ζητούν από την κ. Μπιρμπίλη να ορίσει σύντομα μεταξύ τους συνάντηση, προκειμένου να την ενημερώσουν λεπτομερώς για τις θέσεις τους.

Σημειώνεται ότι τόσο το Νομαρχιακό Συμβούλιο Δράμας όσο και όλοι οι άλλοι μεγάλοι τοπικοί φορείς και οργανώσεις –όπως και όλοι οι Δραμινοί βουλευτές- έχουν ταχθεί ομόφωνα κατά της εκμετάλλευσης των λιγνιτών που βρίσκονται στο υπέδαφος του νομού, θεωρώντας ότι η προοπτική αυτή θα βλάψει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον και την αειφορία της περιοχής τους.

ZENITH