Skip to main content

Δραματική έκκληση Λοβέρδου στους φαρμακοβιομηχάνους

Δραματική έκκληση στους φαρμακοβιομηχάνους να μειώσουν τα κέρδη τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, απηύθυνε ο υπουργός Εργασίας, κατά τη συνάντηση που είχε μα
Δραματική έκκληση στους φαρμακοβιομηχάνους να μειώσουν τα κέρδη τους, προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, απηύθυνε χθες ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη συνάντηση που είχε μαζί τους.

«Σας ζητάμε να μειώσετε τα κέρδη σας. Δεν θεωρούμε κακή την επιχειρηματικότητα, αντιθέτως. Όμως υπάρχει κιένα όριο. Θα μειώσουμε τη φαρμακευτική δαπάνη. Για την αύξησή της δενυπάρχουν χρήματα», υπογράμμισε ο κ. Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, τόνισεότι γίνεται προσπάθεια να μειωθεί η δαπάνη στον χώρο του φαρμάκου, όχιστερώντας τους ασθενείς από τα φάρμακά τους, «αλλά μειώνοντας τησπάταλη, το όργιο συναλλαγής».

«Ως υπουργείο πληρώνουμε πάρα πολλά, ως χώρα δεν έχουμε αυτά τα χρήματαγια να πληρώσουμε για σπατάλες και για συναλλαγές κάτω από το τραπέζι.Πρέπει όλοι να αναδιπλωθούν, πρέπει όλοι να καταλάβουν την κρισιμότητατων στιγμών, πρέπει όλοι να συμφωνήσουμε στο ότι θα βάλει ο ένας τονεαυτό του λίγο πιο πίσω, προκειμένου να πάει μπροστά η Ελλάδα», τόνισεχαρακτηριστικά.

Στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι, σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο, η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης κατά 1,1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του 2010.

Να σημειωθεί τέλος ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει σύσκεψη των συναρμόδιων υπουργείων μετους φορείς του φαρμάκου, για να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις. «Τη Δευτέρα θα συσκεφθούμε με αυτούς τουςφορείς, για να δούμε τι ακριβώς θα πρέπει να γίνει τώρα, εδώ και τώρα,ούτως ώστε η Ελλάδα να πετύχει στους στόχους της», τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

Κριτική από ΝΔ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια ψήφισε με αφορμή τις αυξημένες δαπάνες των ταμείων σε φάρμακα», υπογράμμισε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Μάριος Σαλμάς, υπογραμμίζοντας ότι έχει αυξηθεί η φαρμακευτική δαπάνη των Ταμείων, το πρώτο τετράμηνο του έτους, κατά 50 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ και 15 εκατ. ευρώ στον ΟΑΕΕ.

ZENITH