Skip to main content

Δριμεία επίθεση Πάγκαλου κατά Παπουτσή

«΄Η θα είμαστε όλοι μαζί ή αν διαφωνούμε ριζικά, δεν πρέπει να έχουμε θέσεις ευθύνης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, στέλνοντας σαφές «μήνυμα» στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ.
«΄Η θα είμαστε όλοι μαζί ή αν διαφωνούμε ριζικά, δεν πρέπει να έχουμε θέσεις ευθύνης», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του στη Real News, στέλνοντας σαφές «μήνυμα» στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, Χρήστο Παπουτσή.

Ο κ. Παγκαλος απαντώντας σε ερώτηση για το επεισόδιο της περασμένης εβδομάδας στη Βουλή και την επίθεση Παπουτσή κατά Σαχινίδη, ανέφερε ότι είναι «φανατικός οπαδός της εκτεταμένης, ελεύθερης και διηνεκούς συζήτησης επί όλων των προβλημάτων».

Ωστόσο, καταλογίζει «ιδιοτέλεια» και «πρόθεση εντυπωσιασμού» σε όσα στελέχη του ΠΑΣΟΚ «προσπαθούν απλά να αρέσουν» μέσω διαφοροποίησης της στάσης τους και τους καλεί να «κλείσουν τα αφτιά τους με βουλοκέρι, για να μην ακούσουν τις σειρήνες της δημοσιότητας».

Όσον αφορά στον κ. Σκανδαλίδη, ο οποίος επίσης εξέφρασε τη διαφωνία του, εκτιμά ότι η η μετέπειτα στάση του ανέτρεψε τα δεδομένα. «Θα μείνω στη διάψευση, με ικανοποιεί... Ο Κώστας το... σακούλεψε το θέμα, όπως λέει ο Ζαμπέτας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, εξαπολύει βέλη κατά του προέδρου του ΣΥΝ, Αλέξη Τσίπρα, υπογραμμίζοντας ότι: «Οργανώνει τις επιθέσεις. Παριστάνει τον εκπρόσωπο του κοινοβουλευτικού κόμματος μέσα στη Βουλή και βγαίνει έξω και τίθεται επικεφαλής διαδηλώσεων, που περιλαμβάνουν εξωκοινοβουλευτικά στοιχεία, τα οποία δεν σέβονται ούτε τους θεσμούς, ούτε τις αξίες αυτού του τόπου, ούτε τα σύμβολα. Αλλά είναι υπέρ της διάλυσης των πάντων».

Σχολιάζοντας την κριτική Τσίπρα στη στήριξη που παρέχει ο Γ. Καρατζαφέρης στην κυβέρνηση για τα οικονομικά μέτρα, λέει ότι«δεν είναι σοβαρός πολιτικός» και πως «κάνει επιλεκτική χρήση για να πει εξυπνάδες».

Τέλος, αναφορικά με τον Μανώλη Γλέζο, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι «υπακούει» στις σύγχρονες «φιλοπολεμικές» τακτικές του ΣΥΝ, ενώ για τον τραυματισμό του, σημειώνει: «Τι δουλειά είχε να επιτεθεί στη φρουρά του Άγνωστου Στρατιώτη. Θα προτιμούσα να προστατεύσει τον εαυτό του και τη συμβολική αξία που έχει η προσωπικότητά του από τέτοιου είδους ενέργειες. Ίσως δεν κάνει και τις καλύτερες παρέες».

ZENITH