Skip to main content

Δρίτσας προς συνδικαλιστές: Ματαιώνεται η πώληση του ΟΛΘ

Τι συζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης.
της Άννης Καρολίδου
 
Πάνω από δύο ώρες κράτησε η συνάντηση που είχε σήμερα το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Δρίτσας, Θοδωρής Δρίτσας, με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. 
 
Η συνάντηση έγινε μετά από αίτημα του υπουργού ο οποίος, εν όψει και των προγραμματικών δηλώσεων της νέας κυβέρνησης, διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της ΟΜΥΛΕ και των λιμενεργατών, ότι ματαιώνονται οι διαγωνισμοί πώλησης των πλειοψηφικών μετοχών πακέτων (67%)  τόσο της ΟΛΠ Α.Ε., όσο της ΟΛΘ Α.Ε.
 
Ο κ. Δρίτσας επίσης ενημέρωσε ότι διερευνώνται οι τρόποι με τους οποίους θα μπορέσουν να μεταβιβαστούν, από το ΤΑΙΠΕΔ στο δημόσιο, τα μετοχικά πακέτα των ΔΕΚΟ που όδευαν προς πώληση.  Άλλωστε, όπως πληροφορήθηκε η Voria.gr, το θέμα αυτό, δηλαδή της κατάργησης του ΤΑΙΠΕΔ και της δημιουργίας ενός νέου φορέα αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, θα συζητείτο στη σύσκεψη που στη συνέχεια θα πραγματοποιείτο στο Μαξίμου, με τη συμμετοχή φυσικά της αναπληρώτριας υπουργού Οικονομικών Νάντιας Βαλαβάνη. 
 
Στη συνάντηση Δρίτσα- συνδικαλιστών, τέθηκαν θέματα ανάπτυξης των ΟΛΠ και ΟΛΘ, ειδικότερα μάλιστα του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης καθώς στον Πειραιά η παρουσία και δραστηριοποίηση της Cosco έχει διαμορφώσει νέα δεδομένα. 
 
Σε ό,τι αφορά στο θέμα των διοικήσεων και πιθανών αλλαγών στις σημερινές συνθέσεις των διοικητικών συμβουλίων,  δεν έγινε η όποια αναφορά. 
 

ZENITH