Skip to main content

Δρούτσας: Η κρίση ευκαιρία για τη «Νέα Ελλάδα»

Βέβαιος ότι η Ελλάδα πέρασε το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης της κρίσης και επανέκτησε την αξιοπιστία της και το κύρος της διεθνώς, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών.
Βέβαιος ότι η Ελλάδα πέρασε το πρώτο στάδιο αντιμετώπισης της κρίσης και επανέκτησε την αξιοπιστία της και το κύρος της διεθνώς, εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο «Τριλογία του Σάλτσμπουργκ», του οποίου οι εργασίες ολοκληρώθηκαν την Κυριακή.

Ο κ. Δρούτσας επανέλαβε τη θέση της ελληνικής κυβέρνησης πως η κρίση είναι και μία πραγματική ευκαιρία για τη δημιουργία της νέας Ελλάδας, ενώ διευκρίνισε ότι τα χρήματα που έλαβε η χώρα μας δεν είναι δώρο, αλλά δάνειο, το οποίο θα ξεπληρώσει και μάλιστα με καλούς τόκους. Τα χρήματα αυτά, πρόσθεσε, αποτελούν επένδυση στην Ελλάδα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές και ξεκαθάρισε ότι δεν θα χρησιμοποιηθούν για μια επιστροφή στις αρνητικές πρακτικές του παρελθόντος.

Σχολιάζοντας τα αρνητικά δημοσιεύματα και τις επικρίσεις που δέχεται η Ελλάδα, ο κ. Δρούτσας τόνισε πως η κυβέρνηση ζητεί από τα διεθνή ΜΜΕ τον απαραίτητο σεβασμό, προκειμένου να μπορέσει να προχωρήσει στις προγραμματισμένες μεταρρυθμίσεις, χωρίς παρεμβολές οι οποίες δημιουργούν ανησυχία και αναστάτωση και στον ίδιο τον ελληνικό λαό.

Η Ελλάδα, σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του, από το «μαύρο πρόβατο», όπως είχε παρουσιαστεί την τελευταία περίοδο, έχει γίνει πλέον μοντέλο προς μίμηση για το πώς μπορεί να αντιμετωπιστούν με αποφασιστικότητα τέτοιες καταστάσεις.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου στο Σάλτσμπουργκ, ο κ. Δρούτσας είχε επαφές και διμερείς συναντήσεις με τους συμμετέχοντες εκεί υπουργούς Εξωτερικών Αυστρίας, Βουλγαρίας, Γεωργίας, Ουκρανίας και Αζερμπαϊτζαν.

ZENITH