Skip to main content

Δρούτσας: «Ξεκάθαρη» η θέση μας για τα Σκόπια

Ηχηρό μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα των Σκοπίων έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσας.
Ηχηρό μήνυμα ότι η κυβέρνηση έχει ξεκάθαρη θέση για το θέμα των Σκοπίων έστειλε στην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Δ. Δρούτσας με δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΝΕΤ. 

Ο κ. Δρούτσας  άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσκεψης στα Σκόπια και τόνισε ότι η έναρξη των διαπραγματεύσεων για την ένταξη της πΓΔΜ δεν νοούνται χωρίς προηγούμενη επίλυση του θέματος της ονομασίας.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο κ. Δρούτσας είπε ότι η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κύπρο, όχι μόνον με λόγια αλλά με πράξεις. «Είμαι σε συνεχή επαφή με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου κ. Κυπριανού. Η συνεργασία μας είναι καθημερινή, στενή, ο συντονισμός μας απόλυτος και θα πάμε με μια γραμμή στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο γι αυτό το θέμα», επεσήμανε ο κ. Δρούτσας.

Αναφερόμενος στη 17η υπουργική σύνοδο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο κ. Δρούτσας τόνισε  ότι η Ελλάδα έχει αφήσει μια κληρονομιά με τη Διαδικασία της Κέρκυρας. «Η προσπάθειά μας είναι να βγάλουμε μια απόφαση που θα βάλει τις βάσεις για την περαιτέρω συζήτηση αυτού του θέματος. Ο ΟΑΣΕ είναι το κατάλληλο φόρουμ για μια τέτοια συζήτηση είπε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών», εξήγησε ο κ. Δρούτσας.

ZENITH