Skip to main content

Δυναμίτης Μπουτάρη στην κίνηση των επτά

Στον αέρα κινδυνεύει να μείνει η συνεργασία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και κινήσεων πολιτών για την αλλαγή στο δήμο Θεσσαλονίκης. Αγκάθι αποτελεί ο τρόπος επιλογής του υποψήφιου.
Στον αέρα κινδυνεύει να μείνει η συνεργασία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης και κινήσεων πολιτών για την αλλαγή στο δήμο Θεσσαλονίκης. 

Ουσιαστικά από την επιτροπή διαλόγου παρατάξεων και κινήσεων πολιτών για τη ριζική αλλαγή στο δήμο Θεσσαλονίκης- στην οποία συμμετέχουν, οι παρατάξεις «Θεσσαλονίκη- Πρωταγωνίστρια», «Θεσσαλονίκη των πολιτών και της Οικολογίας», «Οικολογία – Αλληλεγγύη», «Αλλάζουμε την Πόλη», «Δώδεκα», και «Θεσσαλονίκη-  Δημιουργική Πόλη» - παρελθόν αποτελεί η παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη.

Η διαφωνία του επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» έγκειται στον τρόπο επιλογής του υποψήφιου. Ο κ. Μπουτάρης πρότεινε στην διαπαραταξιακή επιτροπή τη διενέργεια δημοσκόπησης, ωστόσο με την πρόταση αυτή διαφωνούν τα μέλη της διαπαραταξιακής και λένε όχι σε δημοσκοπήσεις.

«Η διαδικασία εκλογής πρέπει να είναι αξιόπιστη. Για μας θα είναι προδοσία για το κόσμο της Θεσσαλονίκης αν το αποτέλεσμα δεν είναι νικηφόρο», υπογράμμισε ο Ανδρέας Κουράκης από την παράταξη «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη».

«Δεν θέλουμε να βγάλουμε κοινό υποψήφιο με γκάλοπ. Δεν είναι μέσα στην κουλτούρα μας. Όλοι πρέπει πρώτα να συμφωνούμε στο πρόγραμμα, στην πολιτική συμφωνία και στο τέλος στην επιλογή του υποψηφίου», απάντησε από τη πλευρά του ο Κώστας Νικολάου από την κίνηση πολιτών «Δώδεκα».

Τις επόμενες ώρες αναμένεται και επίσημη απάντηση από την πλευρά της παράταξης του Γιάννη Μπουτάρη.

Την ίδια ώρα, ο Μπάμπης Μπαρμπουνάκης που πριν από περίπου δέκα μέρες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για το δήμο Θεσσαλονίκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη διαπαραταξιακή επιτροπή, σημειώνοντας μάλιστα ότι θα αποδεχθεί οποιαδήποτε απόφαση της επιτροπής για την επιλογή υποψηφίου.

Με ενδιαφέρον βλέπει τη συμμαχία και ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ευθυμιάδης, ο οποίος ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικότερα. «Είμαι υπέρμαχος της συνεργασίας. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι η αλλαγή στο δήμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όπως και να έχει πάντως, ανεξάρτητα από το ποιος θα συμμετάσχει ή όχι, η «Επιτροπή διαλόγου παρατάξεων και κινήσεων πολιτών για τη ριζική αλλαγή στο δήμο Θεσσαλονίκης» θα επιλέξει τον υποψήφιο που θα εκπροσωπήσει το σχήμα το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου. Σήμερα τα μέλη της επιτροπή παρουσίασαν  το πρόγραμμά τους και την πρότασή τους για ένα νέο μοντέλο αυτοδιοίκησης.

Επίθεση στον Κωνσταντίνο  Γκιουλέκα

Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησαν τα μέλη της διαπαραταξιακής επιτροπής για τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κώστα Γκιουλέκα. Σχολιάζοντας την υποψηφιότητά του έκαναν λόγο για απόπειρα εξωραϊσμού και συντήρησης ενός παρακμιακού καθεστώτος που οδήγησε την πόλη σε αδιέξοδο. «Κάθε άλλο παρά απάντηση στα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης αποτελεί η υποψηφιότητα του κ. Γκιουλέκα», είπε χαρακτηριστικά το μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής Λάζαρος Αγγέλου.

Τη δέσμευση του κ. Γκιουλέκα ότι αν εκλεγεί θα ζητήσει τη δικαστική διερεύνηση όλων των σκανδάλων ζήτησε ο ευρωβουλευτής και επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία- Θεσσαλονίκη» Μιχάλης Τρεμόπουλος. 

ZENITH