Skip to main content

Δυο ακόμα αγκάθια για το Μαξίμου

Οι ιδιωτικοποιήσεις του Ελληνικού και του λιμανιού του Πειραιά προκαλούν πονοκέφαλο στην κυβέρνηση.

Το πράσινο φως για την επένδυση του Ελληνικού δόθηκε, ως γνωστόν, και από το Ελεγκτικό Συνέδριο, βάζοντας τέλος στις όποιες νομικές αμφισβητήσεις αναφορικά με το project. Η επένδυση έχει τις ευλογίες της (πάλαι ποτέ) τρόικας, ενώ οι ανάδοχοι έχουν πιέσει πολύ προς την κατεύθυνση της υλοποίησης, εκφράζοντας την πρόθεση - όπως εμμέσως αφέθηκε να εννοηθεί - ακόμα και να δεχθούν κάποια τροποιοίηση στους όρους της.

Υπό άλλες συνθήκες, το γεγονός θα αποτελούσε «νίκη» για την κυβέρνηση, η οποία, όμως, χάνει κι αυτή την ευκαιρία, γιατί, όπως και σε πολλές άλλες περιπτώσεις, σήκωσε τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά. Και κάπως έτσι, η όλη υπόθεση κινδυνεύει να εξελιχθεί σε ένα νέο παράλληλο εσωκομματικό μέτωπο για τον πρωθυπουργό. Κι αυτό γιατί, όπως πληροφορείται η Voria.gr, στην προοπτική υλοποίησης του αντιδρούν έντονα τουλάχιστον δύο κυβερνητικά στελέχη, με την αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη, να έχει σηκώσει ψηλότερα απ' όλους την παντιέρα, αλλά και την Περιφερειάρχη Αττικής και προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το Μέγαρο Μαξίμου ψάχνει τρόπους για να λύσει το συγκεκριμένο γόρδιο δεσμό, που ωστόσο δεν είναι ο μόνος.

Τα προβλήματα, ωστόσο, δεν σταματούν εδώ. Αντίστοιχου μεγέθους είναι και το ζήτημα που έχει προκύψει με τον ΟΛΠ. Ο αρμόδιος υπουργός. Θ. Δρίτσας είναι κάθετα αντίθετος στις προωθούμενες εξελίξεις ως προς την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού και όπως λένε οι πληροφορίες, πολύ δύσκολα θα δεχθεί να κάνει πίσω. Οπότε...

ZENITH