Skip to main content

Δύο αλλαγές στρατηγικής από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σε μερική αλλαγή της προεκλογικής τους στόχευσης προχωρούν οι δύο βασικοί μονομάχοι της κάλπης στις 25 Ιανουαρίου.

Σε μερική αλλαγή της προεκλογικής τους στόχευσης προχωρούν οι δύο βασικοί μονομάχοι της κάλπης στις 25 Ιανουαρίου, θεωρώντας ότι μια αναδίπλωση είναι απαραίτητη για να διασφαλισθούν καλύτερα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία, όπως όλα δείχνουν, προσθέτει στην πολιτική του φόβου (ότι δηλαδή μια πιθανή εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ συνεπάγεται έξοδο από το ευρώ) τη δική της πρόταση για την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ήδη αρχίσει να επικοινωνεί το  ότι η σκληρή λιτότητα των προηγούμενων χρόνων, θα επιτρέψει τις πρώτες φορο-ελαφρύνσεις από την ερχόμενη άνοιξη και ότι κατά συνέπεια, οι κόποι και οι θυσίες των Ελλήνων δεν πήγαν χαμένες.

Την ίδια στιγμή, στη Κουμουνδούρου ετοιμάζονται να επενδύσουν ακόμα περισσότερο στον "πόλεμο" κατά των ολιγαρχών της Ελλάδας, που ξεκίνησε ...λεκτικά με τον κ. Γ. Σταθάκη, στενό συνεργάτη του προέδρου του κόμματος, Αλ. Τσίπρα να τον προαναγγέλει μέσω των Financial Times. Ως γνωστόν, αυτό είναι το πρώτο αίτημα της τρόικας, που κάνει αποδεκτό ο ΣΥΡΙΖΑ, υπενθυμίζοντας ότι η απερχόμενη κυβέρνηση είχε επιδείξει αδράνεια αναφορικά με το θέμα. Ωστόσο από το κόμμα της αντιπολίτευσης δεν αναφέρεται ούτε πως ούτε εναντίον ποιων θα κινηθούν, μετά τις 25 Ιανουαρίου, αν γίνουν κυβέρνηση. Αντίθετα, πληροφορίες στην Αθήνα επιμένουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαθιστά σχέσεις με πολλά γνωστά επιχειρηματικά ονόματα της Ελλάδας...

ZENITH