Skip to main content

Δύο δηλώσεις που συζητήθηκαν και προκάλεσαν θόρυβο

Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις που είχαν προκαλέσει οι προηγούμενες δηλώσεις της σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας επιδόθηκε χθες η τρόικα.
Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις κακές εντυπώσεις που είχαν προκαλέσει οι προηγούμενες δηλώσεις της σχετικά με την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και του τρόπου με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι πολίτες της χώρας επιδόθηκε χθες η τρόικα των ελεγκτών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι ανασύνταξη επιχειρήθηκε ακόμα και στη δήλωση - ορόσημο, σύμφωνα με την οποία, «οι συνταξιούχοι στην Ελλάδα περνάνε καλά και με ...720 ευρώ». Όπως διευκρινίσθηκε, λοιπόν, με την τοποθέτηση εκείνη αυτό το οποίο εννοούσαν οι ελεγκτές ήταν ότι «πουθενά αλλού στην Ευρώπη δεν θα μπορούσε κάποιος με 15 χρόνια να πάρει σύνταξη 720 ευρώ».

 Μάλιστα, σχετική διευκρίνηση έγινε από μέλος της τρόικας, χωρίς καν να ερωτηθεί χθες, γεγονός το οποίο σχολιάσθηκε αναλόγως. Η άλλη δήλωση η οποία «έμεινε» από την τελευταία επίσκεψη της τρόικας ήταν ότι «κατά πάσα πιθανότητα έχετε κλειδώσει τις επόμενες δόσεις από το ταμείο των 110 δισ ευρώ». Αυτή ήταν η πιο ελπιδοφόρα δήλωση που έγινε το τελευταίο διάστημα, καθώς δίνει μια θετική προοπτική για το επόμενο διάστημα, που αναμένεται ότι θα είναι κρίσιμο.

ZENITH