Skip to main content

Δύο «επώνυμα» χτυπήματα κατά της φοροδιαφυγής

Δύο-τρεις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής με πρωταγωνιστές γνωστά επιχειρηματικά ονόματα της Ελλάδας αναμένεται να αποκαλυφθούν άμεσα.

Η Voria.gr σας είχε ενημερώσει, από τα μέσα της περασμένης εβδομάδας, για μεγάλη έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφορικά με τη λειτουργία τραστ επί ελληνικού εδάφους. Τα 24ωρα που πέρασαν, το θέμα είδε το φως της δημοσιότητας στον Τύπο, με αναφορά στον κατασκευαστικό κλάδο και εισηγμένες επιχειρήσεις. Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, καταθέσεις έχουν δώσει κορυφαίοι επιχειρηματίες του χώρου, οι οποίοι προσήλθαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που κάνει την έρευνα, από κοινού με τους οικονομικούς εισαγγελείς, οι οποίοι, μάλιστα, λέγεται ότι για την περίπτωση χρησιμοποίησαν «προηγμένες» μεθόδους, όπως, για παράδειγμα, οι ξεχωριστές καταθέσεις των πρωταγωνιστών, με στόχο να στραφεί ο ένας εναντίον του άλλου...

Αυτή όμως δεν είναι η μοναδική εξέλιξη από το συγκεκριμένο μέτωπο. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, η επόμενη μεγάλη είδηση που θα δει το φως της δημοσιότητας, από το ίδιο μέτωπο, θα έχει να κάνει με δύο-τρεις μεγάλες υποθέσεις φοροδιαφυγής, που θα αποκαλυφθούν άμεσα. Πρωταγωνιστές τους θα είναι πάρα πολύ γνωστά επιχειρηματικά ονόματα της Ελλάδας, που θα κάνουν αίσθηση, όταν ανακοινωθούν, όπως ενημερωθήκαμε από αρμόδιες πηγές. Κάποιο ή κάποια από τα ονόματα αυτά, θα προέρχονται από τον εφοπλιστικό χώρο και όπως επισημάνθηκε στην Voria.gr όταν «βγουν» στον αέρα θα προκαλέσουν πάταγο. Το πιθανότερο είναι ότι κάτι τέτοιο θα γίνει μέσα στον τρέχοντα μήνα, καθώς η ανάγκη για έσοδα είναι πλέον αδήριτη.

ZENITH