Skip to main content

Δύο μήνες προθεσμία στη νέα κυβέρνηση

Κορυφαία τραπεζικά στελέχη εκτιμούν πως, ό,τι κι αν γίνει το βράδυ της Κυριακής, η ΕΚΤ θα δώσει τουλάχιστον δύο μήνες παράταση στην κυβέρνηση που θα προκύψει.

Την αίσθηση πως ό,τι κι αν γίνει την Κυριακή το βράδυ, η Ευρωπαϊκή Kεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα δώσει τουλάχιστον δύο μήνες παράταση στην κυβέρνηση που θα προκύψει από την εκλογική διαδικασία, για να ενημερωθεί, να συσκεφθεί και να αποφασίσει, έχουν κορυφαία τραπεζικά στελέχη με τα οποία συνομιλεί η Voria.gr τις τελευταίες μέρες.  "Οι Ευρωπαίοι θα δώσουν τον χρόνο που χρειάζεται η νέα διακυβέρνηση, είτε με τον έναν είτε με τον άλλον τρόπο" τονίζεται χαρακτηριστικά "για να μπορέσει να καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσει την πολιτική της".

Οι ίδιες πηγές επιμένουν ότι το πρόγραμμα αγοράς χρέους (QE), που προωθεί η ΕΚΤ, δεν έχει να κάνει σε καμία περίπτωση με την Ελλάδα και ότι πρόκειται για ένα καθαρά ευρωπαϊκό ζήτημα, από το οποίο απλώς επηρεάζεται η χώρα μας. Θεωρούν δε ότι και ως προς αυτό το ζήτημα τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί, ιδιαίτερα αν η τελική απόφαση για την εφαρμογή του project πάει για αργότερα φέτος.

Αντιθέτως, μεγαλύτερη ανησυχία στους τραπεζίτες προκαλούν οι επισκέψεις των διαχειριστών distressed funds, που έκαναν την επανεμφάνιση τους στην Ελλάδα. "Έρχονται, ρωτούν για τις μετοχές μας και δείχνουν διατεθειμένοι να μπουν, αξιοποιώντας την μεγάλη ευκαιρία που υπάρχει αυτή τη στιγμή, από πλευράς αποτιμήσεων στο χρηματιστήριο" λένε στην Voria.gr τα αρμόδια τραπεζικά στελέχη. Ωστόσο, κανείς δεν τους θέλει, γιατί στην πραγματικότητα αυτό το οποίο θέλουν ένα μικρό, γρήγορο, κέρδος, που στις τέλος προκαλεί μεγαλύτερη καταστροφή...

ZENITH