Skip to main content

Δύο μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιομάζα

Στην αποκλειστική χρήση του σπόρου αγριαγκινάρας που έχει εξελίξει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για την καλλιέργεια 1,5 εκατ. στρεμμάτων στην επόμενη τριετία συμφώνησαν ο Όμιλος Apollo Capital Group και
Στην αποκλειστική χρήση του σπόρου αγριαγκινάρας που έχει εξελίξει το Τμήμα Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο την καλλιέργεια 1.500.000 στρεμμάτων μέσα στα επομενα τρία χρόνια συμφώνησαν ο Όμιλος Apollo Capital Group και οι εταιρίες Ελληνική βιομάζα Α.Ε. και Τράπεζα Ενέργειας Α.Ε. Η παραγωγή της αγριαγκινάρας θα αξιοποιείται για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας με την επεξεργασία βιομάζας.

Στο νομό Μαγνησίας θα κατασκευασθούν δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, στο Αερινό, με δυνατότητα απορρόφησης 125.000 τόνων σε ετήσια βάση. Η εγκατάσταση των δύο μονάδων στη Μαγνησία θα αξιοποιηθεί για την απορρόφηση των ποσοτήτων αγριοαγκινάρας που θα παράγουν αγρότες και στους υπόλοιπους νομούς της Θεσσαλίας. Ο όμιλος αναμένεται να αναπτύξει σε όλη τη χώρα 24 μονάδες παραγωγής ενέργειας από βιομάζα. Σε πρώτη φάση θα κατασκευασθεί στη Μαγνησία ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ισχύος 10MGW, σε μία επένδυση ύψους 20 εκατ. ευρώ.

Η καλλιέργεια 1.500.000 στρεμμάτων αγριαγκινάρας σε πανελλαδικό επίπεδο, αναμένεται να καλυφθεί από αγρότες των νομών Μαγνησίας, Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Κοζάνης, Φλώρινας, Γρεβενών, Σερρών, Ξάνθης, Δράμας και Έβρου. Οι αγρότες που θα ασχοληθούν με την καλλιέργεια αγριαγκινάρας, θα υπογράφουν συμβάσεις με τα εργοστάσια για την παράδοση της ετήσιας παραγωγής τους, σε τιμές που κυμαίνονται μεταξύ 55-70 ευρώ ανά τόνο.

ZENITH