Skip to main content

Δύο νέα θύματα της κρίσης στη Θεσσαλονίκη

Η χρονίζουσα έλλειψη ρευστότητας στραγγαλίζει όλο και περισσότερες επιχειρήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, σημαντικότατα προβλήματα φέρεται να αντιμετωπίζει μια μεγάλη εταιρεία που δραστηρι
Σε αδιέξοδο οδηγούνται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερες επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ακόμα δύο γνωστές εταιρείες της πόλης αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα χρηματοδότησης και ετοιμάζονται να διαβούν το κατώφλι του Πρωτοδικείου για να καταθέσουν αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα.

Αναλυτικότερα, σημαντικότατα προβλήματα φέρεται να αντιμετωπίζει μια μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στο χώρο των παιχνιδιών, αλλά και μια γνωστή κατασκευαστική. Οι δύο εταιρείες της Θεσσαλονίκης αναμένεται να προστεθούν στο μακρύ κατάλογο των 164 επιχειρήσεων που έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, από τις αρχές του 2009.

Η χρονίζουσα έλλειψη ρευστότητας που έρχεται ως επακόλουθο και της δυστοκίας χορήγησης κεφαλαίων κίνησης από τις τράπεζες, στραγγαλίζει όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και βρίσκονται ένα βήμα πριν την καταστροφή. Το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις και γίνεται πλέον ξεκάθαρο ότι οι επιχειρήσεις της πόλης περνούν πολύ δύσκολες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι στον πτωχευτικό κώδικα στο άρθρο 99 μπορεί να υπαχθεί κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που:

α) αποδεικνύει οικονομική αδυναμία, παρούσα ή προβλέψιμη, χωρίς να βρίσκεται σε κατάσταση παύσης των πληρωμών του.

β) έχει ληξιπρόθεσμες και απαιτητές οφειλές μεγαλύτερες των 500.000 ευρώ.

γ) απασχολεί προσωπικό μεγαλύτερο των 20 προσώπων.

ZENITH