Skip to main content

Δύο οδικούς άξονες διεκδικεί η Δράμα

Ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Δράμας για διεκδίκηση δύο οδικών αξόνων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες της Δράμας.
Την κατασκευή των οδικών αξόνων Ε22 (Ε61), για τη διασύνδεση των περιφερειακών οδών Σερρών - Δράμας - Καβάλας, και ΕΟ 59, που θα συνδέει τη Δράμα με την Αμφίπολη, διεκδικεί η Δράμα, σύμφωνα με επιστολή που απέστειλε ο νομάρχης Δράμας, Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης στον πρωθυπουργό, σε αρμόδιους υπουργούς και σε άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, υλοποιώντας σχετική ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Δράμας.

Ύστερα από άκαρπη αναμονή αρκετών χρόνων για τη διασύνδεση του νομού Δράμας με τους κύριους οδικούς άξονες της χώρας (και ιδιαίτερα με την Εγνατία Οδό), καθώς και μετά από ευάριθμες κρατικές παλινωδίες σχετικά με τις οδικές υποδομές στο νομό, η νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Δράμας πήρε την πρωτοβουλία να υποβάλει στην κυβέρνηση συγκεκριμένη πρόταση, που «επιλύει κατά τον καλύτερο και οικονομικότερο τρόπο τα προβλήματα των οδικών υποδομών της Ανατολικής Μακεδονίας συνολικά».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ευμοιρίδης επισημαίνει στην επιστολή του ότι με την κατασκευή των αξόνων Ε22 (Ε61), που είναι ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, και ΕΟ 59, που βρίσκεται σε φάση κατασκευής και απαιτεί μικρές μόνον προσαρμογές για να ικανοποιήσει την ανάγκη πρόσβασης Δραμινών και Σερραίων στην Αμφίπολη, εξοικονομούνται μεγάλα κονδύλια. 

Ειδικότερα, με την κατασκευή των δύο αξόνων που προτείνονται απαλλάσσεται ο κρατικός προϋπολογισμός από επιπλέον έξοδα για παρεμβάσεις στην εθνική οδό Σερρών - Δράμας, από ανάλογες δαπανηρές παρεμβάσεις που κρίνονται άκρως απαραίτητες στον άξονα Δράμας - Καβάλας και από την εξ αρχής κατασκευή του άξονα Δράμας - Αμφίπολης, αφού με τη νέα προτεινόμενη λύση ο εν λόγω άξονας θα ταυτίζεται στο μεγαλύτερο τμήμα του με τους άξονες Ε22 (Ε61) και ΕΟ 59.

Υποστηρίζοντας την ομόφωνη απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Δράμας, ο Κωνσταντίνος Ευμοιρίδης επισημαίνει ότι ο νομός Δράμας είναι ο μόνος που δεν συνδέεται με την Εγνατία Οδό στη βόρεια Ελλάδα και κινδυνεύει να μείνει εκτός διευρωπαϊκών δικτύων - παρά τη σχετική γι’ αυτό πρόβλεψη με τον Ε61. Ο Νομάρχης Δράμας τονίζει ακόμα την πλήρη αποβιομηχάνιση και τη μεγάλη ανεργία που μαστίζουν την περιοχή του, με απώλεια 10.000 θέσεων εργασίας τα τελευταία χρόνια, αλλά και την έλλειψη πανεπιστημιακών σχολών, διανομαρχιακών ή περιφερειακών υπηρεσιών.

Η επιστολή του νομάρχη Δράμας εκτός από τον πρωθυπουργό εστάλη επίσης στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, στον υπουργό και τον υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρη Ρέππα και Γιάννη Μαγκριώτη αντίστοιχα, στους προέδρους των κομμάτων της Βουλής, στη γγ της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης Θεοδώρα Κόκλα, στον πρόεδρο της διευρυμένης νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Δράμας - Καβάλας - Ξάνθης Κωνσταντίνο Τάτση, στους τρεις βουλευτές του νομού Δράμας και στην Εγνατία Οδό ΑΕ.

ZENITH