Skip to main content

Δύο προειδοποιήσεις για το Ελληνικό από... έξω

Τα μηνύματα από Κινέζους και Άραβες και το σημείο ισορροπίας για την υλοποίηση της επένδυσης.

Στον ...πάγο παραμένουν μερικά από τα μεγαλύτερα επενδυτικά projects τα οποία επρόκειτο να υλοποιηθούν αρχές του 2015.

Οι πρόωρες εκλογές, αλλά και γενικότερη πολιτική ρευστότητα που επικρατεί στη χώρα μας λειτουργεί ανασταλτικά στην ανάληψη κάθε είδους πρωτοβουλίας προς αυτή την κατεύθυνση. Ενδεχομένως, η πιο χαρακτηριστική περίπτωση που καταδεικνύει το μέγεθος του προβλήματος, είναι αυτή που αφορά στο έργο της αξιοποίησης του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, οι βασικοί ξένοι νικητές του σχετικού διαγωνισμού και συγκεκριμένα η κινεζική Fosun και η αραβική Al Mabaar φέρονται να έχουν διαμηνύσει στην Αθήνα ότι τυχόν αλλαγές στους όρους του mega project που έχουν αναλάβει για την αναμόρφωση του Ελληνικού, θα τους βρει κάθετα αντίθετους - ακόμα και στα όρια της αποχώρησης τους.

Πηγές, ωστόσο, που βρίσκονται κοντά στο έργο, υποστηρίζουν ότι κάποιες αλλαγές (όπως, για παράδειγμα, η μη κατασκευή καζίνο) θα μπορούσαν να γίνουν, κατόπιν διαπραγμάτευσης, αλλά σε καμία περίπτωση ριζικές ανατροπές.

Ωστόσο, απ΄ την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει διαμηνύσει ότι σε περίπτωση που σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δεν θα αναγνωρίσει βασικές συνισταμένες του project, τηρείται σιγή ιχθύος.

Κατά συνέπεια, κανείς δεν μπορεί εκ των προτέρων να προβλέψει ποια θα είναι η εξέλιξη του συγκεκριμένου project στο οποίο έχουν "επενδυθεί" πολλά".

ZENITH