Skip to main content

Έβαλε κουτάβια σε πλαστική σακούλα και τα πέταξε στη λίμνη του Τυχερού στον Έβρο

Ένας 46χρονος κατηγορείται ότι τοποθέτησε τρία κουτάβια σε πλαστική σακούλα την οποία στη συνέχεια έριξε στη λίμνη του Τυχερού στον Έβρο.

Ένας 46χρονος κατηγορείται ότι τοποθέτησε τρία κουτάβια σε πλαστική σακούλα την οποία στη συνέχεια έριξε στη λίμνη του Τυχερού στον Έβρο. Ο άντρας συνελήφθη για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Από τα τρία κουτάβια το ένα πνίγηκε ενώ τα άλλα δύο διασώθηκαν από περαστικούς.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της ευαισθησίας και της υποχρέωσης για την πάταξη τέτοιων περιστατικών, ενημερώνει τους πολίτες ότι:

Ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνονται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

ZENITH