Skip to main content

Εβδομάδα εξετάσεων για την Ελλάδα

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από τη Δευτέρα το κλιμάκιο της τρόικας για να περάσει από έλεγχο τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και να κάνει μια πρώτη αποτίμηση για την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου.
Στην Αθήνα θα βρίσκεται από τη Δευτέρα το μεικτό κλιμάκιο της τρόικας (ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ) για να περάσει από έλεγχο τα στοιχεία της ελληνικής οικονομίας και να κάνει μια πρώτη αποτίμηση για την πορεία εκτέλεσης του Μνημονίου.

Το κλιμάκιο θα παραμείνει στη χώρα μας έως και τις 18 του μήνα και αναμένεται να εστιάσει στις νομοθετικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών, στην πορεία του ασφαλιστικού, αλλά και στην εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Οι ελεγκτές εκτός από το υπουργείο Οικονομικών θα επισκεφθούν τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομίας, Άμυνας, Υγείας, Υποδομών, αλλά και ασφαλιστικά ταμεία.

Εξάλλου, υπενθυμίζεται ότι ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου διαβεβαίωσε ότι τόσο η δεύτερη, όσο και η Τρίτη δόση του «πακέτου» στήριξης της ελληνικής οικονομίας είναι εξασφαλισμένες, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση προηγείται των χρονοδιαγραμμάτων.

ZENITH