Skip to main content

Εβδομάδα των Παθών για την οικονομία

Η Εβδομάδα που ξεκινά σήμερα εκτός από την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, θα είναι και η "Μεγάλη Εβδομάδα" της ελληνικής οικονομίας.

Η Εβδομάδα που ξεκινά σήμερα εκτός από την Εβδομάδα των Παθών του Κυρίου, θα είναι και η "Μεγάλη Εβδομάδα" της ελληνικής οικονομίας.

Χωρίς, ίχνος υπερβολής, ο χαρακτηρισμός αντανακλά πλήρως την κατάσταση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα (θεσμούς) και στα χρονικά περιθώρια που έχουν απομείνει στην κυβέρνηση για την αναζήτηση της περίφημης "πολιτικής λύσης" που αναζητά, χωρίς οι δανειστές να της την δίνουν.

Τα πρώτα πακέτα - προτάσεις που κατατέθηκαν από ελληνικής πλευράς στο πλαίσιο του Brussels Group πόρρω απέχουν από το να χαρακτηρισθούν επαρκή, για τα δεδομένα των τροικάνων, ενώ ο χρόνος έχει αρχίσει να μετρά αντίστροφα, για την εναπομείνασα ρευστότητα του ελληνικού δημοσίου, με την οποία θα κληθεί τις προσεχείς μέρες να πληρώσει τις υποχρεώσεις τους.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάντως, έχουν κάποιες επιμέρους πληροφορίες, σχετικά με το κλίμα των συζητήσεων, που έρχονται τώρα στην δημοσιότητα και απεικονίζουν την κατάσταση.

Για παράδειγμα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο ερώτημα των θεσμών γιατί οι εκπρόσωποι της ελληνικής πλευράς επιμένουν να μην δίνουν έμφαση, από την πρώτη στιγμή, στην κοστολόγηση των μέτρων τους, η απάντηση που τους δόθηκε ήταν αφοπλιστική «Πρώτα θα συμφωνήσουμε στο ύφος των μέτρων και μετά θα ακολουθήσουν τα νούμερα» είπε η Αθήνα.

Εννοείται ότι το γεγονός λειτούργησε επιβαρυντικά στην πρόοδο της διαπραγμάτευσης, σχεδόν από την πρώτη στιγμή.

ZENITH