Skip to main content

EBRD: Πράσινο φως για τη χρηματοδότηση έργων στην Ελλάδα

Ομοφώνως αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης, έως τα τέλη του 2020.

Ομοφώνως αποφασίστηκε η χρηματοδότηση της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Σούμα Τσακραμπάρτι, σύμφωνα με το Reuters.

«Η χρηματοδότηση θα διαρκέσει έως τα τέλη του 2020», ανέφερε ο πρόεδρος της EBRD σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, τονίζοντας πως «δεν υπάρχει ανώτατο όριο στη χρηματοδότηση που μπορεί να αποσπάσει η Ελλάδα» και ότι το τελικό ύψος θα εξαρτηθεί από τα project που θα προταθούν για χρηματοδότηση.

Όπως είχε αποκαλύψει προ ημερών το Reuters, η προηγούμενη κυβέρνηση είχε υποβάλει αίτημα η Ελλάδα να γίνει μια «χώρα όπου δραστηριοποιείται» η EBRD, δηλαδή να γίνει δικαιούχος χρηματοδότησης, όμως η διαδικασία είχε παγώσει, λόγω της πολιτικής αβεβαιότητας κι ενόψει των πρόσφατων βουλευτικών εκλογών. Ωστόσο, η πρόσφατη τετράμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος από την Ευρωζώνη επέτρεψε τη συνέχιση της διαδικασίας.

ZENITH