Skip to main content

Έβρεξε βράχους σε αυλές και σπίτια στον Άγ. Παύλο

Κινδύνευσαν ζωές χθες το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Παύλου, όταν κομμάτια βράχων αποκολλήθηκαν και κατέπεσαν σε αυλές και σπίτια.
Κινδύνευσαν ζωές χθες το βράδυ στην περιοχή του Αγίου Παύλου, όταν κομμάτια βράχων αποκολλήθηκαν και κατέπεσαν σε αυλές και σπίτια. Το πρόβλημα μέχρι τώρα εντοπιζόταν στην περιοχή της Ευαγγελίστριας, ωστόσο αυτή τη φορά χτυπήθηκε και η περιοχή του Αγίου Παύλου.

Ειδικότερα χθες το απόγευμα, λόγω προφανώς των έντονων καιρικών φαινομένων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε σημαντική βραχόπτωση στην πρασιά κτιρίου επί της οδού Σμύρνης, ενώ η πρασιά του έρχεται σε επαφή με τα πρανή της οδού Θράκης.

«Ακούσαμε ένα δυνατό κρότο και τα βράχια προσγειώθηκαν στην αυλή μας. Η γυναίκα μου έχει πάθει σοκ», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θόδωρος Καντόπουλος, που διαμένει στη συμβολή των οδών Μπιζανίου με Σμύρνης στον Άγιο Παύλο.  

Με επείγον έγγραφο η διοίκηση του δήμου Αγίου Παύλου καλεί τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να μην επαναληφθούν ανάλογα φαινόμενα. Η διοίκηση του δήμου Αγίου Παύλου ζητά τη συνδρομή της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης, καθώς δεν διαθέτει στελεχωμένη τεχνική υπηρεσία. Στο έγγραφο ζητείται να προβούν οι αρμόδιες υπηρεσίες σε αυτοψία, προκειμένου να απομακρυνθούν τα βράχια και φυσικά να γίνουν οι ενέργειες που χρειάζεται, ώστε να εξαλειφθεί το φαινόμενο.

« Ζητάμε την παρέμβαση της πολιτείας, πριν να είναι αργά και θρηνήσουμε θύματα. Οι παρεμβάσεις πρέπει να γίνουν άμεσα», τονίζει ο δήμαρχος Αγίου Παύλου Νικόλαος Βαρσάμης.

Όπως είναι γνωστό, ο δήμος Αγίου Παύλου αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα βραχοκαταπτώσεων στο συνοικισμό της Ευαγγελίστριας.

ZENITH