Skip to main content

Έβρος: 26χρονος συνελήφθη για κακοποίηση γάτας μέχρι θανάτου

Εικοσιεξάχρονος συνελήφθη από την αστυνομία στο Τυχερό του Έβρου με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων.

Εικοσιεξάχρονος συνελήφθη από την αστυνομία στο Τυχερό του Έβρου με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων. Ο συλληφθείς σκότωσε μία γάτα χτυπώντας την με ξύλο στο κεφάλι και στη συνέχεια την πέταξε στη λίμνη.

Ο 26χρονος, βουλγαρικής καταγωγής, συνελήφθη το απόγευμα της Κυριακής από αστυνομικούς του τμήματος συνοριακής φύλαξης Τυχερού της αστυνομικής διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

Οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό θανάτωσης ζώων στην περιοχή του Τυχερού Έβρου σε διάστημα μίας εβδομάδας.

Στις 29 Ιανουαρίου συνελήφθη 46χρονος ο οποίος έκλεισε τρία κουτάβια σε πλαστική σακούλα και την πέταξε στη λίμνη του Τυχερού, με αποτέλεσμα να πνιγεί το ένα από τα κουτάβια, ενώ τα άλλα δύο διασώθηκαν από περαστικούς.

Η Ελληνική Αστυνομία τονίζει ότι η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή, ή και με τις δύο ποινές.

Οι πολίτες που αντιλαμβάνεται ανάλογα περιστατικά, καλούνται να τα καταγγέλλουν στις κατά τόπους Αστυνομικές Αρχές.

ZENITH