Skip to main content

ΕΒΖ: Νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ο Δ. Γιαννακίδης

Από εχθές το βράδυ άρχισαν οι αλλαγές στη διοίκηση της ΕΒΖ, νέος διευθύνων σύμβουλος ο Δημήτρης Γιαννακίδης. Δήλωση Λαφαζάνη για στήριξη των τευτλοπαραγωγών

της Άννης Καρολίδου

Από εχθές το βράδυ άρχισαν οι αλλαγές στη διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.  Η  ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης ζήτησε εχθές το βράδυ την παραίτηση του αποχωρούντος προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου Λάμπρου Χαραλάμπους, ενώ ανακοίνωσε σήμερα την τοποθέτηση στη θέση του, του έμπειρου στελέχους της ΕΒΖ, Δημήτρη Γιαννακίδη.

Στη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΒΖ ( το δ.σ. της εταιρείας ελέγχεται ουσιαστικά από τον εκκαθαριστή), εγκρίθηκαν οι παραπάνω αλλαγές, ενώ μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα γίνει η αντικατάσταση και των υπολοίπων μελών της διοίκησης.  Η εκλογή του κ. Γιαννακίδη στη θέση του προέδρου και του διευθύνοντας συμβούλου της ΕΒΖ θα τεθεί προς επικύρωση στην κρίση της επόμενης Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, με ανακοίνωση που υπογράφουν ο υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, δηλώνει την απόφασή της να στηρίξει την ΕΒΖ αλλά και την τευτλοκαλλιέργεια στη χώρα, εξασφαλίζοντας «ένα αξιοπρεπές εισόδημα με βάση το περσινό τιμολόγιο», όπερ σημαίνει ότι οι παραγωγοί περιμένουν να ανακοινωθούν ελκυστικότερες τιμές για τη φετινή καλλιεργητική περίοδο.

Το κείμενο της ανακοίνωσης του υπουργείου ΠΑΠΕΝ, έχει ως ακολούθως:

«Στο πλαίσιο της προσπάθειας για την παραγωγική αναζωογόνηση της χώρας, στηρίζουμε πλήρως την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ) και τονίζουμε την ανάγκη να εφαρμοσθεί ένα σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της βιομηχανίας, το οποίο ως έναν από τους κύριους στόχους του θα πρέπει να έχει τη στήριξη και ενδυνάμωση της τευτλοκαλλιέργειας και των τευτλοπαραγωγών στη χώρα μας.

Στην κατεύθυνση αυτή προτείνουμε να αναλάβει τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της ΕΒΖ ο Δημήτρης Γιαννακίδης, πετυχημένο, δοκιμασμένο και έμπειρο ανώτατο στέλεχος της βιομηχανίας.

Δηλώνουμε ότι για την εκκίνηση της φετινής τευτλοκαλλιέργειας στηρίζουμε ένα τιμολόγιο για τους τευτλοπαραγωγούς, το οποίο θα καθιστά βιώσιμη την καλλιέργειά τους και θα τους αποδίδει ένα αξιοπρεπές εισόδημα με βάση το περσινό τιμολόγιο».

Για τον νέο διευθύνοντα σύμβουλος της ΕΒΖ σημειώνουμε ότι επί πολλά χρόνια υπήρξε προϊστάμενος παραγωγής στη βιομηχανία, υπηρέτησε διευθυντής του εργοστασίου Σερρών και στη συνέχεια ως και σήμερα, διευθυντής του εργοστασίου στο Πλατύ.

ZENITH