Skip to main content

Economist: Η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει μέχρι το καλοκαίρι

Τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε πολύ καλά από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία, τονίζει σε δημοσίευμά του ο Economist.

Οι αγορές παραμένουν ανήσυχες για την Ελλάδα, εκτιμώντας πως η χώρα δεν θα τα καταφέρει μέχρι το καλοκαίρι, αναφέρει σε δημοσίευμά του ο Economist.

Όπως γράφει το δημοσίευμα, τα πράγματα στην Ελλάδα δεν πάνε πολύ καλά από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την εξουσία. «Η προεκλογική υπόσχεση του Έλληνα πρωθυπουργού να ασκήσει πίεση στους πιστωτές της χώρας ζητώντας μεταρρυθμίσεις με πιο ευνοϊκούς όρους είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει εκροή στις τραπεζικές καταθέσεις και οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Την ίδια ώρα, ο Economist τονίζει πως η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι εάν δεν μπορέσει η χώρα να καταλήξει σε συμφωνία με τους πιστωτές της μέχρι τα τέλη του Απρίλη, τότε η χώρα δεν θα μπορέσει να πληρώσει το ΔΝΤ το Μάιο και τον Ιούνιο, επισημαίνει το δημοσίευμα.

«Η ελληνική οικονομία ταλαντεύεται ανάμεσα στην πολιτική αβεβαιότητα σχολιάζει ο αρθρογράφος και οι ελληνικές τράπεζες έχουν αναγκαστεί να στηριχθούν στον έκτακτο μηχανισμό ρευστότητας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας», σημειώνει, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια ώρα τα φορολογικά έσοδα υποχώρησαν ήδη πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου και η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

ZENITH