Skip to main content

ΕΕ: Αρωγή 7,2 δισ. για το κλίμα

Βοήθεια ύψους 7,2 δισ. ευρώ προς τις αναπτυσσόμενες χώρες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής αποφάσισαν να προσφέρουν τα μέλη της ΕΕ, κατά την τελευταία μέρα της Συνόδου Κορυφής.
Αρωγή 7,2 δισ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια, αρχίζοντας από το 2010, αποφάσισαν τα μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να προσφέρουν στις αναπτυσσόμενες χώρες, για να τις βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

Η απόφαση ελήφθη κατά την Παρασκευή, τελευταία ημέρα της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ στις Βρυξέλλες. «Με την απόφαση αυτή η ΕΕ αποκτά ηγετικό ρόλο στις συζητήσεις της Κοπεγχάγης», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί.

Παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες αποφάσισαν μείωση των εκπομπών αερίου κατά 30% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990 έως το 2020.

Η ευρωπαϊκή βοήθεια αποτελεί «μια σημαντική ενθάρρυνση» στη διαδικασία της Κοπεγχάγης για την επίτευξη μιας συμφωνίας για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών, δήλωσε από τη δανική πρωτεύουσα ο επικεφαλής του Προγράμματος του ΟΗΕ για τις Κλιματικές Αλλαγές Ίβο ντε Μπόερ.

ZENITH