Skip to main content

ΕΕ για αγωγή Βουλγαρίας: «Διμερές πρόβλημα»

Η ΕΕ βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με τις εξελίξεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα βιο
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές αναφορικά με τις εξελίξεις των αγροτικών κινητοποιήσεων στην Ελλάδα, δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, αρμόδιος για θέματα βιομηχανίας και επιχειρήσεων, Τομ Βαν Λίρουπ.

Συγκεκριμένα, κληθείς να σχολιάσει αν η Βουλγαρία θα ζητήσει αποζημίωση από τις ελληνικές αρχές, λόγω της ζημιάς που υφίσταται από τις αγροτικές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής απάντησε ότι η διεκδίκηση αποζημίωσης ενός κράτους μέλους από ένα άλλο είναι θέμα διμερές και δεν αφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Συνεχίζοντας, ο ίδιος εκπρόσωπος Τύπου ανέφερε πως μετά την αναφορά του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ζοζέ Μ. Μπαρόζο, οι αρμόδιες κοινοτικές υπηρεσίες ζήτησαν διευκρινίσεις από τις ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ανέφερε ο Τομ Βαν Λίρουπ, οι αγρότες στην Ελλάδα έχουν αφήσει ελεύθερες κάποιες οδούς στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα και το Σαββατοκύριακο αναμένεται να αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους. Σε περίπτωση που οι Έλληνες αγρότες δεν αποσύρουν τα μπλόκα στους δρόμους μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, ανέφερε ο Τομ Βαν Λίρουπ, τότε θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στις Βρυξέλλες με Έλληνες εμπειρογνώμονες και σε τεχνικό επίπεδο.

«Όλοι εργαζόμαστε για την ταχύτερη λύση του προβλήματος, καθώς βασικό μέλημα της Επιτροπής είναι να διασφαλίζεται η ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων και των αγαθών», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου.

ZENITH