Skip to main content

ΕΕΘ: «Ασπιρίνες» τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ

Κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς είναι τα νέα προγράμματα ενίσχυσης των ΜμΕ μέσω του ΕΣΠΑ, υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.
Κατώτερα των προσδοκιών της αγοράς είναι τα προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ που ανακοίνωσε η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

«Η αγορά περίμενε με αγωνία την εκκίνηση του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς, προκειμένου να δοθεί ώθηση στις επενδύσεις και να αποκατασταθεί το κλίμα. Δυστυχώς τα κονδύλια που διατίθενται με τα τέσσερα νέα προγράμματα που ανακοινώθηκαν χθες αποτελούν σταγόνα στον Ωκεανό», δήλωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Ζορμπίδης. «Με "ασπιρίνες" δε λύνονται τα προβλήματα στην αγορά. Απαιτούνται πολλά περισσότερα» προσθέτει.

Σημειώνεται ότι το ΕΕΘ έχει προτείνει στην κυβέρνηση την υλοποίηση ευέλικτων προγραμμάτων που θα αφορούν όλες τις μορφές επιχειρήσεων, όλων των κλάδων.

«Μέχρι στιγμής το μόνο που βλέπουμε είναι να περιορίζονται σημαντικά τα κονδύλια για τα αναπτυξιακά προγράμματα. Το ΕΕΘ έχει επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι αν δεν εφαρμοστούν άμεσα μέτρα στήριξης της πραγματικής οικονομίας, με αιχμή την τόνωση της ρευστότητας, τα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για την περιορισμό των δαπανών και την αύξηση των φορολογικών εσόδων, δε θα έχουν αποτέλεσμα» υποστηρίζει ο κ. Ζορμπίδης και προβλέπει ότι σε λίγες εβδομάδες θα συζητάμε και πάλι για νέα μέτρα.

ZENITH