Skip to main content

Εφιαλτικό σενάριο για εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα

Σε εμφύλιο πόλεμο οδηγείται η χώρα λόγω των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo και σύμβουλος της κυβέρνησης, κ. Χανς-Βέρνερ Σιν.
Σε εμφύλιο πόλεμο οδηγείται η χώρα λόγω των μέτρων λιτότητας που έχει επιβάλει η τρόικα. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo και σύμβουλος της κυβέρνησης, κ. Χανς-Βέρνερ Σιν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα της τρόικας, δηλαδή  οι δραστικές και δραματικές μειώσεις στους μισθούς και τα επιδόματα και ο αποπληθωρισμός, όχι μόνο δεν θα βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά θα την οδηγήσουν και σε χειρότερες καταστάσεις. «Οι πολιτικοί θέλουν να κάνουν τη χώρα ξανά ανταγωνιστική χρησιμοποιώντας τακτικές περιορισμού των δαπανών. Αυτή η λύση είναι ο δρόμος προς εμφύλιο πόλεμο στη χώρα», εκτιμά ο Σιν.

Σύμφωνα με τον γνωστό οικονομολόγο, υπάρχουν μόνο δύο πιθανότητες: «είτε δίνουμε εμείς στην Ελλάδα τα λεφτά που χρειάζεται και το οποία δεν θα μπορεί να αποπληρώσει, είτε θα πρέπει να εγκαταλείψει το ευρώ. Αυτές δεν είναι καλές λύσεις και μετατρέπουν την κατάσταση σε ελληνική τραγωδία», κατέληξε ο έμπειρος Γερμανός οικονομολόγος.

ZENITH