Skip to main content

Εφικτή η συμφωνία εάν υπάρξει λογική, λέει η Κομισιόν

Η Ελλάδα και οι εταίροι της ευρωζώνης θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία εάν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν λογικές απαιτήσεις, σχολίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγες ώρες το κρίσιμο Eurogroup.

Η Ελλάδα και οι εταίροι της ευρωζώνης θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία εάν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη έχουν λογικές απαιτήσεις, σχολίασε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, λίγες ώρες το κρίσιμο Eurogroup. Σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές να υπάρξει σήμερα συμφωνία τόνισε ότι δεν είμαστε ακόμη εκεί και ότι θα πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά.

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι μια συμφωνία είναι εφικτή εάν όλοι είναι λογικοί, όμως δεν είμαστε ακόμα εκεί», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, στην ημερήσια ενημέρωση.

Οι εποικοδομητικές συζητήσεις συνεχίζονται στο πλαίσιο του Eurogroup, υπήρξε πρόοδος και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι μια συμφωνία είναι εφικτή στο προβλέψιμο μέλλον αν όλοι εμφανιστούν λογικοί, είπε ο κ. Σχοινάς.

Εξάλλου, όταν τού ζητήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του Γερμανού επιτρόπου Γκίντερ Έτινγκερ, οι οποίες ερμηνεύθηκαν ότι κινούνται κοντά στις θέσεις του Βερολίνου, ο Μ. Σχοινάς είπε ότι ο κοινοτικός επίτροπος εξέφρασε προσωπικές απόψεις, οι οποίες δεν ήταν το προϊόν συμφωνίας ούτε με τον πρόεδρο της Κομισιόν, αλλά ούτε και με τους εμπλεκόμενους επιτρόπους.

 

 

ZENITH