Skip to main content

Έφοδοι του ΙΚΑ σε ξενοδοχεία της Βόρειας Ελλάδας

Σαρωτικούς ελέγχους ξεκίνησε κλιμάκιο του ΙΚΑ σε τουριστικές επιχειρήσεις στους νομούς Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, με στόχο την πάταξη της «μαύρης» εργασίας.
Σαρωτικούς ελέγχους ξεκίνησε κλιμάκιο του ΙΚΑ σε τουριστικές επιχειρήσεις των νομών Θεσσαλονίκης, Πιερίας και Χαλκιδικής, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Εργασίας, με στόχο την πάταξη φαινομένων καταστρατήγησης της εργατικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, επιθεωρητές του Οργανισμού πραγματοποιούν από το πρωί εκτεταμένες εξορμήσεις σε ξενοδοχεία της Κεντρικής Μακεδονίας, για να ελέγξουν  αν τηρείται οι κανόνες εργατικού Δικαίου σε επιχειρήσεις που απασχολούν με τη μορφή μαθητείας σπουδαστές από τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και τη Ρωσία, όπου παρατηρούνται συχνά περιπτώσεις παραβατικότητας, ακόμα και μαύρης εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα με τους αλλοδαπούς ανασφάλιστους εργαζόμενους έχει υπογραμμίσει και η Α. Παπαρήγα, η οποία κατήγγειλε πως ελληνικά ξενοδοχεία απασχολούν σπουδαστές από τα Βαλκάνια, οι οποίοι έρχονται στην Ελλάδα μέσω «ψευδοσυμφωνιών» με ΤΕΙ και παρέχουν τις υπηρεσίες τους είτε με πολύ χαμηλό ημερομίσθιο είτε χωρίς να ασφαλίζονται.

ZENITH