Skip to main content

Έφοδος σε αποθήκες με προϊόντα-«μαϊμούδες»

Επιχείρηση–σκούπα κατάσχεσης προϊόντων απομίμησης, που διακινούνται από αποθήκες στην περιοχή έναντι των Δικαστηρίων, πραγματοποίησε για δεύτερη φορά χθες η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.
Επιχείρηση–σκούπα κατάσχεσης προϊόντων απομίμησης, που διακινούνται από αποθήκες στην περιοχή έναντι των Δικαστηρίων, πραγματοποίησε  για δεύτερη φορά χθες η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, μικτό κλιμάκιο, αποτελούμενο από εκπροσώπους της Δημοτικής και της Ελληνικής Αστυνομίας, της ΥΠ.Ε.Ε. και της δ/νσης Εμπορίου, έκανε έφοδο σε δύο αποθήκες, παρουσία και δικαστικού λειτουργού.

Κατά την έρευνα βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες από τσάντες, ζώνες, γυαλιά, πορτοφόλια και πολλά άλλα είδη, όλα προϊόντα απομίμησης, που ξεπερνούσαν σε ποσότητα τους 2 τόνους.

Το σύνολο των «προϊόντων-μαϊμούδων», αφού καταγράθηκε από τους υπαλλήλους της ΥΠ.Ε.Ε, προκειμένου να επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα, δεσμεύθηκε και μεταφέρθηκε στις αποθήκες του δήμου, για να ακολουθήσουν οι διαδικασίες που προβλέπονται από τις διατάξεις της αρ. Κ1-1178/7-6-07 (ΦΕΚ 1034 Β΄ 1039 Β΄) Υπουργικής Απόφασης.

«Στόχος της δεύτερης αυτής επιχείρησης ήταν να πληγεί η πηγή διακίνησης των παράνομων προϊόντων απομίμησης. Η προσπάθεια δεν σταματάει εδώ, αλλά θα συνεχισθεί με συντονισμένες ενέργειες, σε μια προσπάθεια καταπολέμησης των τεράστιων διαστάσεων που έχει πάρει το φαινόμενο του παραεμπορίου», αναφέρει η ανακοίνωση.

ZENITH