Skip to main content

Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου στο Άργος Ορεστικό

Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Την Κυριακή 27 Ιουνίου 2010 τελέστηκαν τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Άργους Ορεστικού, στην Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, με πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Το Σάββατο 26 Ιουνίου 2010, τελέσθηκε ο Εσπερινός των εγκαινίων και η υποδοχή του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νεκταρίου από την Αίγινα, το οποίο μετέφερε ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, κ. Εφραίμ.

Προσκεκλημένοι Αρχιερείς του Μητροπολίτου Καστοριάς κ. Σεραφείμ, για να συμπανηγυρίσουν την μεγάλη ημέρα των εγκαινίων του μεγαλοπρεπούς Ναού του Αγίου Νεκταρίου, όπως σημείωσε και ο Επιχώριος Μητροπολίτης κ. Σεραφείμ, ήταν ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος προΐστατο της τελετής των εγκαινίων και της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέας, ο Μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ. Θεόκλητος, ο Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ. Νικόδημος, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος και ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος.

Στην Αγία Τράπεζα τοποθετήθηκαν λείψανα των Αγίων Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως, Αρσενίου του Καπαδόκου και Σάββα του εκ Καλύμνου, στη μνήμη των οποίων αφιερώθηκαν οι πλαϊνές Αγίες Τράπεζες των παρεκκλησίων του Ιερού Ναού.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ τίμησε με το ανώτατο παράσημο της τοπικής Εκκλησίας, το χρυσό σταυρό της Παναγίας της Μαυριωτίσσας, τον κ. Σπύρο Γρηγοριάδη και την οικογένειά του, ο οποίος με καθημερινό ζήλο και πάθος δεν κατέθεσε μόνο τον οβολόν του για τις ανάγκες του Ναού, αλλά και προσωπική εργασία «για την ευπρέπειαν του Οίκου Του».

ZENITH