Skip to main content

Εγκαινιάστηκε το πρώτο τμήμα του Πετρελαιοαγωγού Σιβηρίας-Ειρηνικού

«Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο που θα επιτρέψει στη Ρωσία να εισέλθει σε νέες αγορές στον Ειρηνικό και την Ασία, όπου η παρουσία της δεν είναι σημαντική», τόνισε ο Πούτιν στο πρακτορείο ΡΙΑ Νοβό
Το πρώτο κομμάτι του πετρελαιαγωγού Σιβηρίας-Ειρηνικού που έχει στόχο τον εφοδιασμό με πετρέλαιο της Κίνας εγκαινίασε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντιμίρ Πούτι μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο που θα επιτρέψει στη Ρωσία να εισέλθει σε νέες αγορές στον Ειρηνικό και την Ασία, όπου η παρουσία της δεν είναι σημαντική», τόνισε ο Πούτιν στο πρακτορείο ΡΙΑ Νοβόστι.

Ο Ρώσος πρωθυπουργός συνεχάρη επίσης την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Transnef που κατάφερε να υλοποιήσει το έργο αυτό εν μέσω οικονομικής κρίσης. «Είναι ένα ωραίο δώρο προς τη Ρωσία για την Πρωτοχρονιά», είπε χαρακτηριστικά.

Το πρώτο κομμάτι του αγωγού έχει μήκος 2.694 χιλιόμετρα και η κατασκευή του στοίχισε 378 δις ρούβλια (8,7 δις ευρώ). Θα ενώνει το Ταϊσέτ της ανατολικής Σιβηρίας και το Σκοβορόντινο στη ρωσική Άπω Ανατολή.

ZENITH