Skip to main content

Εγκαινιάζεται το Ελληνο- Σερβικό Επιμελητήριο

Τα εγκαίνια του Ελληνο- Σερβικού Επιμελητηρίου, που ιδρύθηκε με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Μαρτίου, παρουσία του υπουργού Γιώργου Σταθάκη.

Τα εγκαίνια του Ελληνο- Σερβικού Επαγγελματικού, Βιομηχανικού, Εμπορικού και Τουριστικού Επιμελητηρίου, που ιδρύθηκε με έδρα τη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 19 Μαρτίου, στις 6.μ.μ το απόγευμα, παρουσία του υπουργού Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού Γιώργου Σταθάκη.

Τον αγιασμό θα τελέσει ο παναγιότατος μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ενώ την  εκδήλωση θα τιμήσουν η υφυπ. Μακεδονίας –Θράκης Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην τελετή των εγκαινίων θα παραστεί ο ομόλογος υπουργός από τη Δημοκρατία της Σερβίας, πρόεδροι επιμελητηρίων, φορείς και επιχειρηματίες της Σερβίας, ενώ σημειώνεται ότι την πρωτοβουλία δημιουργίας του Επιμελητηρίου υποστήριξε ο γενικός πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη,  Πάβιτς Σίνις.

Ιδρυτικά μέλη του Ελληνο-Σερβικού Επιμελητηρίου είναι τα Επιμελητήρια του Βελιγραδίου, της Βοϊβοντίνας, του Ζάετσαρ, του Νόβισαντ, του Λέσκοβατς, του Πάντσεβο και του Κραγκούγιεβατς κ.α.λ. Ιδρυτικά μέλη είναι επίσης, πανεπιστήμια και πολλές μεγάλες επιχειρήσεις της Σερβίας.

Ιδρυτικό μέλος του Ελληνο-Σέρβικου Επιμελητηρίου είναι και ο Σύνδεσμος Εμπορικών Αντιπροσώπων Βορείου Ελλάδας (Σ.Ε.Α.Β.Ε.), ο οποίος θα παρέχει οποιαδήποτε διευκόλυνση σε επιχειρήσεις προκειμένου να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας. Οργανωτικά , το Ελληνο- Σερβικό Επιμελητήριο, βρίσκεται σε στενή συνεννόηση και συνεργασία με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Το διήμερο 19 και 20 Μαρτίου θα επισκεφτούν τη Θεσσαλονίκη Σέρβοι επιχειρηματίες - μέλη του Επιμελητηρίου,  οι οποίοι θα επισκεφτούν την υφυπ. Μακεδονίας-Θράκης, τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

ZENITH