Skip to main content

Eγκαινιάζονται αύριο η 32η Infacoma και η 7η Energy Tech

Με τις Infacoma και Εnergy Tech, συνεχίζεται το εκθεσιακό σερί της ΔΕΘ- Helexpo, που πέτυχε από την εκκίνηση της εκθεσιακής σεζόν, να είναι ανοικτή κάθε μέρα.
της Άννης Καρολίδου 
 
Με τις Infacoma και Εnergy Tech, που εγκαινιάζονται αύριο το βράδυ, συνεχίζεται το εκθεσιακό σερί της ΔΕΘ- Helexpo, του διοργανωτή φορέα που πέτυχε από την εκκίνηση της εκθεσιακής σεζόν, δηλαδή από το Σεπτέμβριο του 2014, να είναι ανοικτή φιλοξενώντας εκδηλώσεις κάθε μέρα ενώ έχει ήδη γράψει 110 εκθεσιακών διοργανώσεων. 
 
Η 32η Infacoma, μία από τις παλαιότερες κλαδικές εκθέσεις της ΔΕΘ και η 7η Energy- Tech, πραγματοποιούνται φέτος σε μία συγκυρία που δεν είναι ευνοϊκή για τους κλάδους των κατασκευών – δομικών υλικών αλλά και των εναλλακτικών και πιο φιλικών μορφών ενέργειας. 
 
Όπως είπε ο πρόεδρος της ΔΕΘ- Helexpo Tάσος Τζήκας, οι δύο εκθέσεις θα καλύψουν πέντε περίπτερα και υπαίθριους χώρους, δηλαδή θα είναι μαζί στα μεγέθη περίπου της προηγούμενης διοργάνωσης. Σε τετραγωνικά μέτρα η κάλυψη χώρων φτάνει στις 5.600, ο αριθμός εκθετών της Infacoma φτάνει τους 222, ενώ από τους εκθέτες της Energy Tech, το 25% είναι νέες συμμετοχές. 
 
Ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ – Helexpo, Κυριάκος Ποζρικίδης τόνισε ότι στην προσπάθεια διεύρυνσης της «πίτας» εκθετών αλλά και επισκεπτών, η Infacoma, που διαχρονικά απευθυνόταν στους κατασκευαστές, φέτος άνοιξε και για την αφορά των ξενοδοχειακών υποδομών, αυτή δηλαδή που κινείται με ανακαινίσεις και νέες κατασκευές. 
 
Άνοιγμα επίσης επιχειρήθηκε και στην περίπτωση της  Energy Tech, προς τους ιδιώτες που ενδιαφέρονται για την ενεργειακή αναβάθμιση των ακινήτων τους, στο πλαίσιο προγραμμάτων όπως το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Η φετινή Energy Tech, γίνεται σε μία δύσκολη περίοδο για τον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και των τεχνολογιών εξοικονόμησης ενεργειακών πόρων, λόγω της μείωσης των διεθνών τιμών πετρελαίου. 
 
Στις πρωτοβουλίες τόνωσης της Infacoma εντάσσεται και η συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Αλουμινίου, μία συνεργασία η οποία πέραν της συμμετοχής του κλάδου στη συγκεκριμένη διοργάνωση, μπορεί να έχει συνέχεια.
 
Σημειώνεται ότι τα εγκαίνια των δύο εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν αύριο Πέμπτη, στις 20:00, στο περίπτερο «15». 
  

ZENITH