Skip to main content

Έγκλημα μίσους έστειλε στο θάνατο το δήμαρχο Παγγαίου

Δολοφονημένος με αγριότητα βρέθηκε χθες βράδυ στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του ο δήμαρχος Παγγαίου, τρία εικοσιτετράωρα μετά την εξαφάνισή του, σε ερημική ακτή του δήμου Ελευθερών Καβάλας.
Πολλαπλά θλαστικά τραύματα φέρει στο πρόσωπο και στο λαιμό ο δήμαρχος Παγγαίου Καβάλας, Τριαντάφυλλος Κουκούδης, που βρέθηκε χθες (30/12) λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ δολοφονημένος μέσα στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του στην ακτή Σαρακίνα του δήμου Ελευθερών Καβάλας. Συνταξιούχος αστυνομικός, που ψάρευε ερασιτεχνικά στην περιοχή, εντόπισε το αυτοκίνητο τού έως τότε αγνοούμενου δημάρχου και ειδοποίησε την Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας.

Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε σοκ στη μικρή κοινωνία του δήμου Παγγαίου και σκόρπισε γενική θλίψη στο νομό Καβάλας, αφού ο Τρ. Κουκούδης ήταν γνωστό στέλεχος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης (α΄και β΄βαθμού) τα 14 τελευταία χρόνια.

Ο άτυχος 47χρονος είχε εξαφανιστεί από το απόγευμα της περασμένης Κυριακής (27/12) και επί τρία 24ωρα βρισκόταν σε εξέλιξη η επιχείρηση αναζήτησής του που είχε τραγική κατάληξη. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις του ιατροδικαστή Κομοτηνής Νίκου Κυφνίδη -που εξέτασε το πτώμα απόψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο σημείο της ανεύρεσής του- ο θάνατος υπολογίζεται ότι επήλθε την περασμένη Δευτέρα, ύστερα από σκληρή πάλη του θύματος με τους δολοφόνους του (που πιθανολογείται ότι ήταν περισσότεροι από δύο). Το πτώμα φέρει διαμπερές τραύμα στο κεφάλι από πυροβόλο όπλο (στον αριστερό κρόταφο), ενώ έχει χτυπηθεί με λύσσα με αιχμηρό αντικείμενο (πιθανώς κατσαβίδι ή σιδηρολοστό) στο πρόσωπο και στο λαιμό.

Έγκλημα μίσους!

Έγκλημα μίσους χαρακτήρισε τη δολοφονία ο Γεν. Αστυνομικός Διευθυντής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης Αλέξανδρος Μπιτζής, αιτιολογώντας τα πολλαπλά χτυπήματα που έχουν καταφερθεί στον άτυχο 47χρονο (ιδιαίτερα στο πρόσωπο), και διευκρίνισε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές εκδηλώνονται από τους δράστες, συνήθως, όταν υπάρχει έντονη προσωπική διαφορά με το θύμα. Επίσης, δήλωσε ότι ο φόνος δε συντελέσθηκε στο σημείο όπου ανεβρέθηκε το πτώμα, αλλά έγινε σε άλλη περιοχή και ακολούθως το σώμα του δημάρχου μεταφέρθηκε και κλειδώθηκε στο πορτ μπαγκάζ του ίδιου του αυτοκινήτου του.

Ο κ. Μπιτζής εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία ότι -βάσει των στοιχείων που προκύπτουν από την προανακριτική διαδικασία- η Αστυνομία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την εξιχνίαση του εγκλήματος που οδήγησε στο θάνατο τον δήμαρχο Παγγαίου.

Σήμερα (Πέμπτη) θα γίνει η κανονική νεκροψία - νεκροτομή, προκειμένου να διευκρινιστούν πληρέστερα οι συνθήκες της δολοφονίας του Τριαντάφυλλου Κουκούδη.

Η Αστυνομία εντείνει τις έρευνες για την αναζήτηση, πλέον, των δολοφόνων του δημάρχου Παγγαίου, με τις περισσότερες υποψίες να στρέφονται σε δοσοληψίες του θύματος εντός και εκτός Ελλάδας, που πιθανώς να αποτέλεσαν αντικείμενο εκβιασμού του και -τελικώς- αιτία της αποτρόπαιης εγκληματικής ενέργειας εναντίον του. Στη φάση αυτή, πάντως, κανένα ενδεχόμενο δεν αποκλείεται από την Αστυνομία, που εξετάζει όλες τις εκδοχές.

Το έλλειμμα στο δήμο Παγγαίου

Εντωμεταξύ επιβεβαιώνεται το οικονομικό άνοιγμα στα ταμεία του δήμου Παγγαίου, που ανέρχεται σε τουλάχιστον 706.000 ευρώ -ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε από ορκωτούς λογιστές. Το έλλειμμα παρουσιάζεται στη διάρκεια της τριετούς θητείας του δολοφονηθέντος δημάρχου (εξελέγη για πρώτη φορά δήμαρχος το 2006). Σύμφωνα με διασταυρωμένες πηγές, ο δολοφονηθείς δήμαρχος κατέφευγε συχνά σε προσωπικές διευκολύνσεις του μέσω των ταμείων του δήμου, παράτυπα.   Έως πρόσφατα φρόντιζε να επιστρέφει τα επίμαχα ποσά, προτού δημιουργηθεί πρόβλημα στην Οικονομική Υπηρεσία.

Η κηδεία του δημάρχου Παγγαίου θα πραγματοποιηθεί σήμερα το μεσημέρι. Ο Τριαντάφυλλος Κουκούδης άφησε πίσω του μία έφηβη κόρη.

ZENITH